Nagy-sziget

2024.08.16. 19:00

Hajnali séta Rácalmáson az apadó Dunánál

Körmendi Erzsébet

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A Rácalmási Nagy-sziget mindig megér egy sétát. Soha nem mutatja ugyanazt az oldalát, már csak a napszak szerinti fényviszonyok és a Duna éppen aktuális vízállási is folyton átfestik a különleges értékkel bíró természetvédelmi területet. 

Szabóné Zsedrovits Enikő fotográfus, fotóriporter kollégánk ezúttal nagyon korán reggel barangolta be a vidéket. Mint az látható is egy-két felvételen Inka kutyust boldoggá tette, hiszen ezáltal neki wellnessel kezdődött a nap, ami csodás élmény egy szőrös kedvencnek ebben a hőségben. 

És akkor még nem beszéltem a egyedi látványról, amit az alacsony vízállás miatt kínált. A medret tarkító sóderpadok összevisszasága -  autó a kis Duna medrében, mellette a horgász inkább tavacskában próbálja ki szerencséjét, mint folyóban. Hajnali pára kirajzolja a pókhálót, amit a fotós lencséje teszi mesebelivé számunkra. A Nagy-sziget világa pedig varázslatos. Főleg, amikor a kelő Nap fénye sejlik át a buja növénytakarón. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában