Felújítás

2024.08.07. 18:00

Kisapostagon aszfaltozzák a főutcát

Új aszfaltréteg kerül a Petőfi utcára kisapostagon, amely egészen a Széchenyi utcáig kerül terítésre. A lakosságtól, a közlekedőktől türelmet kérnek a kivitelezők.

Horváth László

A munkálatok gyorsan haladnak

Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Látványos és hasznos beruházás vette kezdetét Kisapostagon

Saját forrásból aszfaltozzák a Petőfi utcát, a 6-os úttól a Széchenyi utcáig.

Múlt héten az aszfaltot marták fel a Strabag szakemberei, majd a közműaknák szintetését követően ma, azaz szerdán már az asztfaltréteget terítik a főutcában. A tervek szerint ma a bal oldali, azaz a kimenő sávot, csütörtökön a jobb oldali, bejövő sávot aszfaltozzák. Pénteken pedig a becsatlakozó utaknál végzik az aszfaltozást. 

Mint azt korábban Szabolcs László, tervező és műszaki ellenőr lapunknak elmondta, a következő héten megépítik a padkát, és újra felfestik az útburkolati jeleket és kerékpáros piktogramokat. Ennek köszönhetően a Petőfi utca forgalma két hét múlva már korlátozások nélkül zajlik majd. 

Az aszfaltcsík két részletben kerül a Petőfi utcára
Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Korlátozások a közlekedésben

Ahogy azt már korábban megírtuk, a 6-os út előtti két buszmegálló (a le- és felszálló buszmegállópár) ideiglenesen áthelyezésre kerül. A felszálló buszmegállót a 6-os úti buszmegállóhoz telepítik át, így a kisapostagi buszok ott fognak megállni. Az utasoknak gyalogosan kell megközelíteniük ezt az új megállót. A Dunaújvárosból érkező buszok esetében a Zrínyi utcai megállónál nem lesz lehetőség a leszállásra. Az utasok legközelebb a Táncsics utcai buszmegállónál tudnak leszállni. A gyalogos közlekedés biztosított lesz, és a járdán végig lehet gyalogolni, hogy az áthelyezett megállókat könnyen elérhessék. Fontos tudni, hogy lesznek olyan pillanatok, amikor a Petőfi utcában élők az ingatlanjaikba és az ingatlanjaikból gépkocsival nem tudnak kiállni. A friss forró aszfaltot locsolással fogják hűteni, de várhatóan lesz 2-3 óra, amikor ezeket a területeket nem lehet majd megközelíteni.

A Széchenyi utcában is zajlanak a munkálatok, emiatt teljes mértékben le van zárva az utca az átmenő forgalomtól. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában