A DUE a rugalmasságra és a gyors reagálásra épít

3 órája

A hallgatók munkaerőpiaci versenyképessége érdekében

A Dunaújvárosi Egyetem (DUE) és a Prohuman Zrt. 2024. szeptember 23-án stratégiai együttműködési megállapodást kötött a képzett munkaerő biztosítása érdekében. Az együttműködés célja az, hogy elősegítse a magyar gazdaság versenyképességének javítását, a munkaerőpiac folyamatosan változó igényeinek kielégítését. Az aláírást követően dr. András István, az egyetem rektora foglalta össze ennek jelentőségét.

Török Tímea

Együttműködési megállapodás aláírása a Dunaújvárosi Egyetem és a Prohuman Zrt. között

Fotó: Laczkó Izabella

Dr. András István
Fotó: Laczkó Izabella

A Dunaújvárosi Egyetem (DUE) és a Prohuman Zrt. tegnap új szintre emelte a munkaerőpiaci képzést, amikor együttműködési megállapodást kötöttek a képzett munkaerő biztosítása érdekében. Az eseményen az egyetem rektora, dr. András István, hangsúlyozta, hogy a megállapodás újabb lépést jelent a munkaerőpiaci kihívásokra való felkészülésben, amely egyre inkább megköveteli a gyors alkalmazkodást és a folyamatos képzés fejlesztést.

Az együttműködés alapja, hogy a Prohuman Zrt., amely a munkaerőpiac dinamikáját és változásait mélyen ismeri, hatékonyan támogathatja az egyetemet a releváns és korszerű képzések kialakításában. „A Prohuman Zrt. egy profi cég, amely mindent tud a munkaerőpiacról. Azt gondoljuk, hogy a profikkal együtt dolgozni számunkra nagyon jó lehetőség”– mondta dr. András István.

A rektor hozzátette, hogy a munkaerőpiac folyamatosan átalakul, így az egyetemnek is követnie kell ezeket a változásokat. Emlékeztetett arra, hogy a '90-es évek óta napirenden van a kérdés: mely szakmák szűnnek meg, és milyen új kompetenciák válnak kulcsfontosságúvá. A hallgatók részéről is állandó az érdeklődés, hogy milyen készségek fejlesztésére érdemes fókuszálni. Ennek megfelelően a DUE rugalmasságra és gyors reagálásra épít, például a mikroképzések bevezetésével. Ezek a rövid, célzott képzések egy-egy hiányzó kompetenciát fejlesztenek, így a munkaerőpiac igényeire azonnal reagálnak.

Az elméleti tudás már nem elég. A Prohuman Zrt.-vel kötött partnerség lehetővé teszi, hogy az egyetem hallgatói szélesebb kompetenciákkal, összetett személyiségprofilt kialakítva lépjenek a munkaerőpiacra. „Összetett kompetencia portfólióval érdemes kimerészkedni a munkaerőpiacra a siker érdekében, és kollégáim is ezt az elvet követik” – mondta a rektor, utalva arra, hogy az egyetem célja nem csupán elméleti tudás átadása, hanem a hallgatók munkaerőpiaci versenyképességének növelése.

A vállalati szféra is egyre egyértelműbb visszajelzéseket ad. Az új belépő generációtól, de az idősebbektől is elvárják az alkalmazkodóképességet, a továbbképzésre való nyitottságot és az együttműködést más szereplőkkel. A piaci igényekre adott válaszok pedig már az oktatás során megjelennek a DUE programjaiban. Az egyetem célja, hogy a hallgatók komplex, a munkaerőpiac változásait követő tudással lépjenek a munkaerőpiacra.

Az együttműködés így nemcsak a hallgatók számára nyújt előnyt, hanem az egyetem és együttműködő partnerei számára is kölcsönösen előnyös. „Az erőnk nemcsak abban van, amit a kollégáink tudnak, hanem amit a szövetségeseink is” – zárta gondolatait dr. András István.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában