Iskolalátogató 6.

2024.09.01. 15:00

DSZC Szabolcs Vezér Technikum: Fotográfusokat, logisztikusokat és oktatási szakasszisztenseket is képeznek

Hogyan és miként kezdődik a tanév a szakképző iskolákban, erre próbáltunk választ találni sorozatunkkal.

Fekete Györgyi

Forrás: dunaujvarosiszc.hu

– Minden tanév kezdete egy kihívás, de az oktatói testületünk profizmusa, sok-sok éves gyakorlata a biztosíték arra, hogy ennek eleget fogunk tenni – magyarázza Mátyás Julianna, a Dunaújvárosi SZC Szabolcs Vezér Technikum  igazgatója. – Terveink vannak, szeretnénk az iskolánkat népszerűbbé, ismertebbé tenni a régióban, erre egy hatékonyabb, fiatalokat célzó marketingtevékenységet építünk fel. Szakmai, képzési palettánkat ezelőtt 2 évvel bővítettük, az ehhez igazodó duális partneri  kör kiépítése az egyik legfontosabb feladata a következő tanévnek. Nyáron tanulóink nagy része duális képzésben volt, az egybefüggő nyári gyakorlatukat végezték. Pályázaton nyert JAM-táborban volt 9 tanulónk, július 18-21 között Révfülöpön. 

Milyen évfolyamokkal szakokkal indulnak?

– 9. osztályban fotográfus, oktatási szakasszisztens és logisztikai technikus szakokat, 2 osztályt indítunk. Újdonság a vállalati képzések szervezése, ez folyamatban van. A grafikus szakot a felnőtteknél most indítjuk.  Felnőttoktatásban most 3 osztályunk van, 2 fotográfus, 1 logisztikai technikus. A szakmai vizsgákra februárban, illetve májusban kerül sor. Néhány népszerű szakmánkat, amelyekre érdemes jelentkezni.

Az oktatási szakasszisztens képzés az oktatás ágazat képzése, amely érettségi és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Az oktatási szakasszisztens bölcsődében, óvodában, iskolában, gyermekotthonban, lakásotthonban, családi napközi, pedagógiai szakszolgálat és egyéb (gyermeknevelő, -gondozó) intézményben foglalkoztatott személy, aki segíti a szakemberek munkáját. A kreatív fotográfus a kreatív ágazat képzése, kreativitásra épülő, széles körben használható, változatos szakma. Magában foglalja a fényképezés, a labormunka, a számítástechnika és a videófelvétel készítés területét. Széles körű alapismertekkel rendelkezik, amelynek révén nem csak a szolgáltatás valamennyi területén, hanem a művészi pályán is sikeres lesz.  A grafikus olyan vizuális és rajzi kultúrával rendelkező kreatív szakember, aki a grafika különböző szakterületein önálló véleményalkotásra, esztétikai és szakmai feladatok igényes megoldására alkalmas. A logisztikai technikus a közlekedés és szállítmányozás ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Nemzetközi szállítással, szállítmányozással kapcsolatos ügyintézői tevékenységet végez, kapcsolatot tart a partnerekkel, ügyfelekkel. Idegen nyelven kommunikál szóban és írásban azonos ágazaton belül, kapcsolatot tart a különböző közlekedési hatóságokkal, szervezetekkel, elkészíti a szállítmányozási szerződés tervezetét. Részt vesz a különböző fuvareszköz-, illetve árukárok kivizsgálásában, intézi a kárügyeket.

A jelentkezés helye és módja: az iskolában személyesen vagy az iskola honlapján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában