Rácalmás hangja

2024.09.14. 19:56

Mindenki a rácalmási muzsikát hallgathatja majd

Ezév október 27-én 10.04 perctől különleges zenei élményben lehet része mindazoknak, akik bekapcsolják a Magyar Katolikus és Kossuth Rádiót.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella

A rácalmási római katolikus Szent István Király Templomból élő közvetítés során a Rácalmási Glória Kamarakórus, az Ercsi Cantus Domino Kórus, valamint a Perkátai Vox Caritatis Kórus fognak közös fellépést tartani Mihály Péter Máté egyházkerületi karnagy, és orgonaművész közreműködésével.

Ez a koncert azonban nem csak egy egyszerű zenei esemény, hanem egy történelmi pillanat is a helyi közösség számára. Ugyanis az idén július utolsó hétvégéjén zajlott ünnepségen a templom falai között az orgona több hónapig tartó felújítását és újraszentelését ünnepelték meg. A hangszer felújítása egy szomorú esemény következményeként vált szükségessé: 2022 nyarán tűzvész pusztított a sekrestyében, ami jelentős károkat okozott az orgonában. A szakértői vizsgálat során kiderült, hogy nem csak a tűz okozta károkat kell helyrehozni, hanem sok más probléma is van a hangszerrel.

A rácalmási katolikus templom és az orgona felújítása és újraszentelése az elmúlt időszak egyik legnagyobb jelentőségű egyházi eseménye volt a településen, amelynek pozitív eredményéről most az egész ország meggyőződhet a rádió hullámain keresztül. Ne hagyja ki ezt a különleges alkalmat! Október 27-én csatlakozzon a hallgatósághoz, és élje át a zene és a közösség ünnepét élőben! Ha nem tud jelen lenni a helyszínen, kapcsolja be a Magyar Katolikus, vagy a Kossuth Rádiót, kövesse a rádión keresztül a felemelő koncertet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában