Tanévnyitó

2024.09.02. 17:30

Magyar András: Az én feladatom az lesz, hogy jó karmestere legyek a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumnak

Az új tanévet az új főigazgató jelenlétében nyitották meg a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégiumban. Magyar András főigazgató ezúttal mint a dunaújvárosi szakképzés vezetője látogatott el az intézményrendszer zászlós hajójába. Az új tanévet az új főigazgató jelenlétében nyitották meg a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégiumban.

Fekete Györgyi

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Egy ilyen tanév-nyitós első látogatás alkalmas volt arra is, hogy programot hirdessen, hogyan és miként képzeli el főigazgatóként a munkáját. Magyar András beszédében elmondta:

- Beavatlak titeket a tervembe, mert ti is részesei vagytok. Sőt. Ti vagytok a legfontosabbak. Mert azt akarom, hogy mindenki lássa a centrumos  iskolák diákjait.  Hogy az utca embere tudja meg, hogy a technikumokban és a szakképző iskolákban kőkemény  munka folyik. Hogy szakmát szerezni nem "B" verzió, hanem egy becsületes életcél. 

Ünnepélyes keretek között kezdődött a szakképzési centrum intézményeiben az új tanév. Magyar András a Rudasba is ellátogatott. Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Magyar András hangsúlyozta, hogy valahogy úgy képzeli el a hétköznapokban a centrumos iskolák közötti együttműködést, mint a zenekari próbát. Minden iskola megőrzi a sajátosságait, látszólag nincsenek kapcsolódási pontok, de együtt közösen mégis új értéket teremtenek, mint ahogy a különböző hangszerek hangjaiból is zene születik,és létrejön a harmónia.

" Az én feladatom az lesz, hogy  jó karmestere legye a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumnak, és telt házas koncerteket adjunk. Ezért vagyok ma itt." - fejezte be megnyitó beszédét a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum új főigazgatója.

Szemenyei István igazgató folytatta a főigazgató gondolatait: " Először is köszönöm, hogy főigazgató úr eljött hozzánk és megosztotta velünk gondolatait, jövőképét. Amikor sok sikert kívánok terveihez, akkor picit önző módon a magunk sikereire is gondolok, hiszen egy szakképzési centrum erejét az intézményeinek teljesítménye határozza meg. Ígérem, hogy igyekezni fogunk. Ezután pedig szeretettel köszöntök mindenkit iskolánk 50. tanévének első munkanapján. "

Az országos szinten is sikeres technikum az idén ünnepli  50 évfordulóját, úgy hogy ez a tanév a jubileum jegyében telik el. A méltó megünnepléséhez  várják a diákok ötleteit ajánlásait.

A Rudas a legnagyobb középiskola Dunaújvárosban. Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

- 592 technikumi diák és 150 kollégista az induló létszámunk - a legnagyobb középiskola vagyunk a városban.. sokan leszünk, kicsit szűkösen is néha - fontos lesz a türelem, együttműködés ⁃  hangsúlyozta sokkal inkább büszkeséggel, mint panaszként Szemenyei István.  Majd szót ejtett arról, hogy a nyári szünet alatt az intézményben volt  a szükséges helyeken festés, padozat- és bútorcsere is.

- Néhány napja felszedtük a horgonyt, ma kihajózunk: Mert ahogy iskolánk egyik régebbi jelmondata is kifejezi:  Discere necesse est  azaz tanulni pedig kell.

Magyar András a  Rudas  tanévnyitóját követően ellátogatott régi intézményébe is, hogy ott is köszöntse az évet kezdő diákokat, s egyben megerősítse őket abban,hogy nem hagyja őket cserben, éppen ellenkezőleg a szakképzési centrumban főigazgatóként még többet tudjon a diákokért tenni.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában