Dobogó

3 órája

Makai Lilla és Mayer Gréta szerbajnoki címe

A tornászok budapesti szerbajnokságának szombati döntői után a nőknél a DKSE két aranyérmet szerzett, ugráson Mayer Gréta, felemáskorláton klubtársa, Makai Lilla diadalmaskodott.

Gallai Péter

A DKSE egyik szerbajnoka Makai Lilla

Fotó: MATSZ/Freschli József

A Waberer's női-férfi felnőtt szerbajnokság szerenkénti döntőinek első napján a férfiak három - talaj, lólengés, gyűrű -, míg a hölgyek két - ugrás, felemáskorlát - szeren mutatták be gyakorlataikat.

Mayer Gréta
Fotó: MATSZ/Freschli József

A nők ugráson kezdték a megmérettetést. Itt a szövetség közösségi oldalának beszámolója szerint itt a dunaújvárosi Mayer Gréta (13.150) bizonyult a legjobbnak, mögötte a győri Péter Sára (12.750) és a veszprémi Schermann Bianka (11.450) zárt. Felemáskorláton is dunaújvárosi győzelem született Makai Lilla (10.800), Schermann Bianka (10.700) és Szilágyi Nikolett lett (DEAC; 10.400) az első három sorrendje.

Mayer Gréta: - Örülök annak, hogy a csapatbajnoki cím után itt is aranyérmet tudtam szerezni. Az edzőmmel, Trenka Jánossal egyeztetve ezúttal szándékosan kihagytuk a felemáskorlátot. Fél szemmel már a szombathelyi világkupára készülünk.

Makai Lilla: - Az aranyérem ellenére nem vagyok teljesen elégedett, mert a gyarkolatom nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Ennek ellenére természetesen örülök az első helynek. Vasárnap gerendán indulok majd, ott is szeretnék jól szerepelni.

A szerbajnokságon vasárnap a hölgyek gerendán és talajon versenyeznek majd a Központi Tornacsarnokban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában