Új vízelvezetést kell építeni

2 órája

Megkezdték a megcsúszott partoldal javítását a Százlábú hídnál - képgalériával

Kedd délután figyelemfelkeltő poszt jelent meg a Facebookon, amely egy komoly közlekedésbiztonsági problémára hívta fel a figyelmet.

Török Tímea

Fotó: LI

Dunaújváros egyik bevezető útján, a Magyar út egyik szakaszán, közvetlenül a Százlábú hídnál, az esőzés következtében több mint egy méteres hasadék keletkezett a városközpont felé vezető sáv töltése alatt. Az út melletti szalagkorlát is veszélyesen megdőlt.

Dunaújváros egyik bevezető útján, a Magyar út egyik szakaszán több mint egy méteres hasadék keletkezett a városközpont felé vezető sáv  töltése alatt Fotó: SzZsE

A helyszínre kiérkező katasztrófavédelmi szakemberek szerint a helyzet annyira aggasztó volt, hogy azonnal riasztani kellett a rendőrséget és a DVG Zrt. munkatársait. Orosz Csaba, a körzet önkormányzati képviselője is a veszélyes útszakaszhoz érkezett, akkor a képviselő azt mondta, a probléma megoldását murvázással tervezik.

Szerdán a DRV Zrt. munkatársai a veszélyes mélyedést lebetonozták, de információink szerint megerősítést nem használtak  Fotó: LI

Szerda délelőtt azt tapasztaltuk, hogy a helyszínen dolgozó DVG Zrt. munkatársai már megkezdték az ideiglenes helyreállítást. A veszélyes mélyedést lebetonozták, a régebbi betonozott felületek repedéseit is tömítették, de információink szerint megerősítést még nem használtak. A tél beköszöntével a fagy és a csapadékvíz könnyen újabb károkat okozhat, különösen, mivel az útpadka kiemelésére még nem került sor, ami pedig elengedhetetlen lenne a megfelelő vízelvezetés biztosításához.

A régebbi betonozott felületek mintegy 5 centiméter széles repedéseit is tömítették Fotó: Lactkó Izabella

Megkeresésünkre Orosz Csaba a körzet önkormányzati képviselője elmondta, az eső miatt az út megsüllyedt ezen a szakaszon, nem megfelelő helyen folyt el a víz, ami megkezdte, a partoldalt. Ezért ott új vízelvezetőt kell építeni. Nagy baj nincs, a veszélyes helyzetre figyelmeztető táblák hívják fel a figyelmet. 

 A tél beköszöntével a fagy és a csapadékvíz könnyen újabb károkat okozhat, különösen, mivel az útpadka kiemelésére még nem került sor Fotó: Laczkó Izabella

A közlekedőknek addig is fokozott figyelemmel kell haladniuk az érintett útszakaszon, ameddig végleges megoldás nem lesz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában