Zsákoltak

23 órája

A DESE szabadidőparkjában is elkészültek az árvízi védelemmel

A Dunaújvárosi Elektromos Sportkör Egyesület tagsága kedden az alsó Duna-parti úton található rendezvényházuk udvarán félezer homokzsákot helyezett ki.

Gallai Péter

Az udvarban lévő garázst is körbezsákolták

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Szabó Mónika elnöktől megtudtuk, az ártérben lévő garázst, illetve a közművilágítás oszlopait zsákolták körbe. A szolgáltató ugyan kikapcsolta az áramot, de azért rakták körbe a kandelábereket is, hogy azokba kapcsolószekrényen keresztül ne ne folyhasson be a hordalékkal telített víz, ami tönkreteheti azokat. Ezen felül az udvarban található derítő tetejét kellett még lezárni, hogy abból ne moshassa ki az  árvíz a tartalmát. 

A munkához a katasztrófavédelemtől kaptak homokot és zsákokat, a DESE egyesület tagjai pedig kedden elvégezték a munkát, összesen ötszáz zsákot raktak le.

Suplicz Mihály azt mutatja, 2013-ban meddig ért a víz, most szerencsére a főépülethez nem ér el
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A 2013-as árvíz feljött a faház teraszáig, ami egy síkban van az alsó Duna-parti úttal, most, mivel kisebb tetőzést várnak, azt nem zsákolták körbe. A munka végezte után is rendszeresen ellenőrzik majd a helyzetet, és készenlétben várják a tetőzést, ha bármi adódna. A hétvégén lettek voltak programok a helyszínen, de azokat le kellett mondaniuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában