Soponya

2024.09.10. 17:00

Üdv a vadásznak, tisztelet a vadnak!

Ebben az esztendőben is Soponya adott otthont a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválnak, melyet immár 17. alkalommal rendeztek meg, és amelyen - mások mellett - Kovács Zoltán és Nobilis Márton államtitkár urakkal, Törő Gábor és Varga Gábor országgyűlési képviselő urakkal, Tanárki Gábor főispán úrral és Majoros Gáborral, a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. vezérigazgatójával vettem részt - írta közösségi oldalán dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke.

Duol.hu

Forrás: Dr. Molnár Krisztián Facebook oldala

Fotó: Skobrák Dénes

Mint írta: ahogy a korábbi években, úgy idén is színvonalas programok - egyebek mellett főzőverseny, könnyűzenei koncertek, táncbemutatók, gyermekprogramok, autóbemutató, kiállítások, valamint vadászfelszerelés-, gasztro- és kézműves vásár, valamint ínyenc falatok - várták a többezernyi érdeklődőt a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozóján. Mi Fejér vármegyében hisszük és valljuk, hogy nemzeti, keresztény értékeinket őrizni kell és továbbadni. A magyar erdészeti-, vadászati- és gasztronómiai kultúra nemzeti érték, nemzetünk több mint ezeréves tapasztalatát hordozzák, amelyet generációk építettek fel, és azt kötelességünk megóvni és tovább adni az utánunk következőknek.

Köszönöm a Vadex Zrt-nek, hogy ezt az eseményt minden évben megtartják és új ötletekkel gazdagítják. Emellett hálás köszönet a Vadex-nek, hogy vármegyékben nemcsak a hagyományos értelemben vett erdészeti-vadászati feladatokat látják el, hanem - a társadalom szerves részeként - országosan is példás közjóléti tevékenységet látnak el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában