Dunaújváros neuralgikus pontja

2 órája

Vízkimosás veszélyezteti a közlekedést a Százlábú hídnál

Egy Facebook felhasználó kedd délutáni posztja alapján lettünk figyelmesek arra, hogy a Magyar út egyik szakaszán, közvetlenül a Százlábú hídnál a városközpont felé vezető sáv alatt, az eső kimosta a talajt. Így több mint egy méteres hasadék, szakadék keletkezett, ami veszélyezteti az utat.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Látható, hogy az út szegélyén levő szalagkorlát is be van már hajolva. A helyszínen tapasztaltak alapján mi úgy láttuk, hogy az üreges rész, kimosás már az út alá is behúzódott.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Kiérkezésünkkor elsőként a katasztrófavédelem szóvivőjét, Szabó- Bisztricz Anettet hívtuk, majd az ő tanácsára - mivel balesetveszélyesnek ítéltük a tapasztaltakat - a 112-es segélyhívót.

Először a katasztrófavédelem szakemberei értek a helyszínre, akiknek az volt az elsődleges véleményük, hogy veszélyes a közlekedés szempontjából a helyzet, és riasztották a rendőrséget, valamint a DVG Zrt-t is.

A helyszínen elhangzott, hogy a közlekedők teljes biztonsága érdekében lehetséges, hogy le kell zárni majd az érintett útszakaszt.

Ez a rész veszélyezteti az utat
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A helyszínre érkezett Orosz Csaba, a körzet önkormányzati képviselője is, akitől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy sebességkorlátozó- és veszélyre felhívó táblákat helyeznek ki az érintett szakaszon, majd szerdán a szakemberek a vízkimosást murvázással fogják orvosolni. 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Megkezdték az alátámasztást

Időzközben Dunaújváros önkormányzatának hivatalos közösségi oldalára is kikerült egy tájékoztató az eseményről.

Ebben azt írják: kimosta az eső az út melletti szakaszt a Százlábú hídnál, miután közelmúltban lehullott nagy mennyiségű csapadék nem a megfelelő helyen folyt el. Az út alá nem folyt a víz. 

A DVG Zrt. munkatársai már dolgoznak az érintett terület alátámasztásán, addig is forgalom terelésre és sebességkorlátozásra számíthatnak az arra közlekedők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában