Ételosztás

2 órája

Boldog délután a nemzeti ünnepen Dunaújvárosban

Ismét ételosztást tartottak a Corner Kávéház mellett október 23-án. A Boldog Délután csapata kétszáz adag sertéspörtölttel várta a rászorulókat.

Molnár Emese

A Boldog Délután csapata mindig mosollyal és kedves szavakkal fűszerezi az ételeket. Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő.

A Boldog Délután nevű karitatív csapat ismét egy meghívással fordult a nehézsorsú emberek felé, hogy október 23-án megvendégelhessék őket a Corner Kávéház melletti területen, ezzel kedveskedve számukra az ünnep alkalmából.

boldog
A Boldog Délután önkéntes csapata kétszáz adag melegétellel várták a rászorulókat október 23-án délután. Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Bartalos Norbert, a jótékonysági akció főszervezője elmondta, a menü ezúttal sertéspörkölt volt tésztával és kovászos uborkával. Most is kétszáz adagot főztek belőle, ahogy az elmúlt évek ételosztásai során is. Fehérvári Tamás és felesége jóvoltából gyümölccsel is kínálták a rászorulókat.

Öröm volt látni, hogy a segítők is sokan volt, körülbelül huszonöt önkéntes dolgozott a szervírozáson és a csomagoláson (a rászorulók helyben is el tudták fogyasztani az ételt, de műanyag dobozokban is haza tudták vinni).

A segítők között két ifjú személy is szorgoskodott: Bartalos Ádám és Bartalos Eszter Anna. Aki nem ismerné a családot, ők bizony Bartalos Norbert és feleségének büszkeségei. Mivel nem törvényszerű, hogy egy gyermek a szülei nyomdokai lép, éppen ezért is jó érzés látni, hogy ennél a dunaújvárosi családnál követik a példamutató mintát. Mint azt a gyerekek elmondták, amikor csak tudnak, eljönnek ezekre az ételosztásokra, mert jó érzéssel tölti el őket, hogy segíthetnek, hogy tehetnek másokért, másfelől szeretik ezt az önkéntes csapatot, akiket ugyancsak a segítő szándék vezérel.

Bartalos Eszter Anna és Bartalos Ádám is mindig segít, amikor lehetőségük van rá. Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában