Alakuló ülés

2 órája

Dunaföldvár – Esküt tettek a képviselők

Dunaföldvár új képviselő-testülete megkezdte a munkáját. Alakuló ülésen tették le az esküt Dunaföldvár polgármesteri hivatalában.

Balogh Tamás

Dunaföldvár új képviselő-testülete

Fotó: Balogh Tamás

Dunaföldvár Város Önkormányzata új képviselő-testület nyilvános alakuló ülést tartott a Polgármesteri Hivatal dísztermében 2024. október 8-án, kedden délután. 

Dunaföldvár, alakuló ülés
Dunaföldvár - Az új képviselő testület tagjai letették az esküt
Fotó: Balogh Tamás

A megválasztott polgármester, Horváth Zsolt és az új képviselő-testület tagjai Nagyné dr. Ruff Erzsébet a Helyi Választási Bizottság elnöke előtt tették le az esküjüket.

Majd két fontos témáról szóló tájékoztatás következett: a képviselői jogokkal és kötelezettségekkel kapcsolatosan Horváth Zsolt polgármester, a képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 19/2020. (IX.28.) önkormányzati rendelet felülvizsgálatáról dr. Boldoczki Krisztina jegyző adta át az ismereteit. 

Ezután az alpolgármester titkos szavazással történő megválasztásának lebonyolítása következett. A testület 5:4 arányban Lipták Tamás mellett döntött, aki a hivatali esküjét Horváth Zsolt polgármester előtt tette le.

Dunaföldvár Város Önkormányzata képviselő-testülete: 

  • Polgármester: Horváth Zsolt
  • Alpolgármester: Lipták Tamás 
  • Testületi tagok: Géczi László Balázs, Gurics Annamária, dr. Hallai Róbert, Jákli János, Jákli Mihály, Jákli Viktor és Kiss Lajos Csaba

Az ülés a továbbiakban a Bizottságok nem képviselő tagjainak eskütételével és egyéb ügyviteli pontokkal folytatódott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában