Támogatási szerződés

3 órája

Fejlesztések megvalósítása érdekében, fontos lépéseket tettek Adonyban és Iváncsán

A Fejér Vármegyei Közgyűlés rendelete alapján 2024. október 9-én hivatalosan is aláírták a támogatási szerződéseket, amelyek értelmében Iváncsa Község Önkormányzata 882 millió forint, míg Adony Város Önkormányzata 500 millió forint támogatásban részesült. A támogatások célja, hogy olyan fejlesztések valósulhassanak meg, amelyek révén a helyi lakosok mindennapjai is kényelmesebbé és biztonságosabbá válhatnak.

Török Tímea

A fejlesztések végrehajtása szempontjából elengedhetetlen a támogató dokumentumok hitelesítése, amelyek szerda délután az érintett települések polgármesteri hivatalában zajlottak.

Fejlesztés
Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és Molnár Tibor, Iváncsa polgármestere
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fejlesztések megvalósítása érdekében, fontos lépéseket tettek 

Elsőként dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke Iváncsára látogatott, hogy Molnár Tiborral, Iváncsa község polgármesterével közösen kézjegyükkel lássák el a megállapodást. Az iváncsai fejlesztések a támogatási összegből a következő projekteket foglalják magukban: Bajcsy-Zsilinszky és Petőfi utcák csapadékelvezetés és árokfedés, járdaépítés, a Szövetkezeti köz csapadékelvezetése, parkoló kialakítása, a helyi óvoda és bölcsőde felújítása, bővítése, a Vörösmarty utcai és Dózsa utcai járdaépítés, buszforduló bejáró kialakítása, kamerarendszer bővítése. Szintén ebből a forrásból valósítják majd meg a polgármesteri hivatal homlokzatának és a köztéri szökőkutaknak a felújítását, a közutak kátyúzását és közvilágítás korszerűsítésre is fordítanak, valamint az általános iskola részleges tetőcseréjét is a támogatási összegből kívánják megvalósítani. A beruházások célja a település infrastruktúrájának korszerűsítése és a lakosok életminőségének javítása...

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az adonyi polgármesteri hivatalában dr. Molnár Krisztiánt Ronyecz Péter, Adony város polgármestere fogadta. Adonyban 500 millió forint támogatásról állapodtak meg, amely segítségével a városban több, várt fejlesztés megvalósítására nyílik lehetőség. Az adonyi fejlesztések közé tartozik a Petőfi köz vízlevezetése, Kápolna soron ingatlanvásárlás, a Bocskai utca vízelvezetési pótmunkái és a Bocskai utca és Petőfi utca közötti vízelvezetés is. Szintén ebből a forrásból fogják Adonyban a Táncsics Mihály utca 1. szám alatt lévő szolgálati lakás felújítását, a helyi szociális központ bővítését és intézmények korszerűsítését is.

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és Ronyecz Péter Adony polgármestere
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A támogatások célja, hogy elősegítsék a települések fejlődését és növeljék a lakosság életszínvonalát. A beruházások hosszú távú eredményei várhatóan támogatják a lakosság komfortérzetének és a közszolgáltatások színvonalának emelését. Dr. Molnár Krisztián az aláírások kapcsán elmondta, hogy a vármegyei közgyűlés elkötelezett a helyi igényeken alapuló fejlesztések támogatása mellett, és bízik benne, hogy ezek a beruházások jelentős pozitív változásokat hoznak mind Iváncsa, mind Adony életébe.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A két település vezetői számára az aláírás egy újabb mérföldkövet jelent a közösségük fejlesztésében, és reményeik szerint a támogatások révén a helyi lakosok mindennapjai is kényelmesebbé és biztonságosabbá válhatnak. A szerződés aláírása fontos lépés a jövőbeni beruházások és fejlesztések megvalósítása felé.

Dr. Molnár Krisztián, Fejér Vármegye Közgyűlésének elnöke tájékoztatta az eseményeken megjelenteket, hogy dr. Mészáros Lajos, a térség országgyűlési képviselője – aki a támogatások elnyerése érdekében nagyon sokat tett – fontos parlamenti elfoglaltságai miatt nem tud részt venni ezeken a szerdai aláírásokon. 

Iváncsa polgármesterének gratulált az elért választási sikeréhez, és azt mondta, ez is mutatja, hogy Iváncsa jó irányban halad. Gratulált a polgármester vármegyei közgyűlésen elnyert küldötti pozíciójához, ahol szintén a települése érdekeit képviselheti majd. Adony polgármestere kihangsúlyoztat, a támogatásból többek között a szőlőhegyen vásárolnak meg egy ingatlant, ugyanis két turisztikai fejlesztési iránya van a városnak, a Duna-part és a Szőlőhegy pincesora. A támogatásból megvásárolt ingatlanon egy közösségi házat szeretnének létrehozni, hogy az adonyiaknak megnyíljon arra felé is a lehetőség a szabadidő eltöltésére. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában