Dunaújvárosi Egyetem

2 órája

Jiangxi Felsőoktatási Kiállítás

A kiállítás a Jiangxi kínai egyetemek tudományos és oktatási eredményeit és együttműködési lehetőségeit mutatta be.

Duol.hu

A Dunaújvárosi Egyetem is képviseltette magát azon a rendezvényen, amelyet 2024. október 18-án rendeztek meg a budapesti Danubius Hotel Heliaban. A Jiangxi Felsőoktatási Kiállításon dr. Rajcsányi-Molnár Mónika intézményfejlesztési és általános rektorhelyettes, dr. Balázs László oktatási rektorhelyettes és László Ildikó nemzetközi kapcsolatok igazgató vettek részt — olvasható az Dunaújvárosi Egyetem.

Fotó: Dunaújvárosi Egyetem 

A rendezvény célja a kínai-magyar egyetemek és főiskolák közötti lehetséges nemzetközi együttműködések elősegítése, az oktatói és hallgatói csere, a kreditek kölcsönös elismerése, továbbá a jövőbeni közös képzések indítása (double-degree program). A kiállításon a Jiangxi tartomány egyetemei mutatták be programjaikat, kutatási kezdeményezéseiket és ösztöndíj-lehetőségeiket.

A Dunaújvárosi Egyetem tovább mélyítette kínai kapcsolatait és két új egyetemmel (Nanchang Hangkong Egyetem Kínában, Yichun Egyetem Kínában) kötött együttműködési megállapodást.

Az együttműködés kiterjed:

  • az intézmények oktatóinak és kutatói munkatársainak cseréjére,
  • hallgatók cseréjére,
  • kettős diplomás képzési programok indítására,
  • közös kutatási projektek előkészítésére, kivitelezésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában