Zsirka László

3 órája

Új lelkipásztor vezeti a kulcs-rácalmási református gyülekezetet

Szeptemberben új lelkipásztor érkezett a kulcs-rácalmási református gyülekezet élére, aki nagy elhivatottsággal kezdte meg szolgálatát a közösségben. Zsirka László, aki már több településen segítette a gyülekezetek életét és fejlődését, feleségével, Fodor Zsuzsannával költözött Kulcsra. Az új lelkipásztor célja, hogy a szeretet és őszinteség mentén építse a gyülekezetet, és mindenki számára otthont nyújtó közösséget hozzon létre. Tapasztalatai új lendületet hozhatnak a helyi református közösség életébe.

Török Tímea

Zsirka László református lelkész Fotó: TT

- Tisztelettel köszöntöm a település lakóit. Ez év szeptemberében költöztünk Kulcsra, s kezdtem el szolgálatomat a kulcsi-rácalmási református gyülekezet lelkipásztoraként- kezdi bemutatkozását az új lelkipásztor.

új
Az új lelkipásztor Zsirka László, aki már több településen segítette a gyülekezetek életét és fejlődését, feleségével, Fodor Zsuzsannával költözött Kulcsra Fotó: amatőr

Új lelkipásztor vezeti a kulcs-rácalmási református gyülekezetet:

- Feleségem Fodor Zsuzsanna a Pető Intézetben konduktorként gyermekek fejlesztésével foglalkozik. Miskolcon láttam meg Istennek szép világát, s a város mellett egy kis faluban, Sajókeresztúron nőttem fel. Keresztnévként a Zsirka családnév mellé szüleim odaragasztották a Lászlót. Csodálatos gyermekéveim s ifjúságom ideje alatt a tankönyveket nagy ívben kerülve jutottam el az érettségi vizsgáig, az egyetemi évek viszont már a maximalisták elhívatottságával teltek. Lelkipásztorként az első szerelem a prügyi református gyülekezet volt, majd Cserépfalun, egy nagy közösségben tíz év szolgálat alatt, a helyi feladatok mellett, Bogácson új gyülekezetet szerveztem, s a Miskolci Egyetem Regionális Gazdaságtudományi Karán újabb diplomát szereztem. A 2006. esztendőben a Váli-völgy kis falujába Tabajdra költöztem, s addig sem unalmas életem még újabb lendületet kapott, hiszen egyházi iskola és óvoda alapítása, majd szociális intézmény indítása következett, amelyek menedzselése és vezetése időnként embert próbáló feladatnak bizonyult. Ezek mellett egyházam tágabb közössége mindig megtisztelt azzal, hogy felettes egyházi vezetői tisztségekre is megválasztottak- folytatta a tiszteletes.

- Az évek múlásával gyerekeink felnőttek, s a szélrózsa minden irányába szétszóródtak. Egy idő után éreztem, hogy a tabajdi intézmények felelősségének súlya akár kiégéshez is vezethet, ezért új cél célokat jelöltem ki önmagam számára, s így találkozott közös akaratunk a kulcs- rácalmási református gyülekezet vezetőségével. Ars poeticám nagyon egyszerű, s két pilléren nyugszik. Ám ebben a felgyorsult, zajos, individuális, széthúzó világban közösségekre kivetítve, annál nehezebb megvalósítani. Az egyik pillér a szerettet hatalma, a másik pedig az a bibliai mondat, hogy „a ti beszédetekben az igen legyen igen, a nem pedig nem”. Egyszerű, falusi gyerekként ebben hiszek és eszerint élek. A kulcs-rácalmási református gyülekezet vezetését is ebben a hitben vállaltam, hiszem ugyanis, hogy e közösségnek, s így az egész településnek, olyan arculatot tudunk adni, amelyből sugárzik, hogy itt mindenkinek helye van, mindenki jól érzi magát, a zajos és fárasztó hétköznapok után mindenki lelkileg megnyugszik és felfrissül, mindenki figyel egymás örömére vagy bánatára, mindenki mosolyában ott lesz, hogy ez a közösség a miénk. Aki ismeri ezt a közösséget, ismerje meg még jobban! Aki nem ismeri, várjuk! Ne szégyenlősködjön, megéri! A lelkünk megérdemel ennyit! - zárta gondolatait Zsirka László.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában