Szemléletformáló témahét

3 órája

Állatvédelem az Arany János Általános Iskolában

Állatvédelem – Október 4-én az Arany János Általános Iskola is csatlakozott az országos állatvédelmi témahéthez, amelyet az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság szervezett. A programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az állatvédelemre, az állatokkal való felelős bánásmódra és a természet védelmére

Török Tímea

Kiss Dénes rendőr őrnagy tartott előadást a felelős állattartásról az Arany János Általános Iskolában

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Állatvédelem a fókuszban. Országszerte több mint 307 ezer gyermek és közel 2400 oktatási intézmény vett részt az eseményeken, köztük a dunaújvárosi Arany-iskola tanulói is. 

Állatvédelem
Az állatvédelem és az ezzel  foglalkozó témahét fontos üzenetet közvetít a gyerekek számára
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Állatvédelem az Arany János Általános Iskolában

Tótné Miss Erika, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a programsorozat első eseményének különlegessége a Kiss Dénes rendőr őrnagy által tartott előadás volt, amely a felelős állattartásra és az állatkínzás következményeire hívta fel a figyelmet. „Az állatvédelmi témahét fontos üzenetet közvetít a gyerekek számára. Sokan nem is gondolnák, hogy mennyire elterjedt az állattartás még a városi lakótelepeken is, ahol kis helyen kell biztosítani az állatok megfelelő tartását. Ezért is fontos, hogy a gyerekek már fiatalon megismerjék, milyen felelősséggel jár az állattartás” – mondta Tótné Mess Erika.

Az előadás során Kiss Dénes interaktív módon mutatta be a felsős diákoknak, milyen fontos, hogy tiszteljék az állatok jogait. Filmrészletekkel illusztrálva beszélt az állatkínzás büntetési formáiról, és kiemelte, hogy nemcsak a tiltások fontosak, hanem a pozitív példaadás is. A diákok a felelős állattartásról szóló bemutató után kérdéseket is feltehettek a rendőr őrnagynak, ami további érdeklődést váltott ki bennük.

 Kiss Dénes rendőr őrnagy tartott előadást a felelős állattartásról, állatvédelemről  az Arany János Általános Iskolában
Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő 

Az iskola igazgatója szerint az ilyen programok hosszú távon formálják a gyerekek szemléletét, és fontos, hogy már fiatal korban megtanulják az állatokkal való felelős bánásmódot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában