Ügyészi indítvány

2 órája

Belehalt a sérüléseibe a megvert nő – rendőrségi videóval

A Fejér Vármegyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki olyan súlyosan bántalmazta barátnőjét, hogy belehalt sérüléseibe.

Duol.hu

A nyomozás adatai szerint 2024. október 13-án, a gyanúsított és barátnője között - szeszesital fogyasztását követően - konfliktus alakult ki.  Ennek során a gyanúsított többször nagy erővel megütötte, illetve megrúgta a nőt a fején és a felsőtestén. A gyanúsított a bántalmazást követően a sértett számára segítséget nem hívott, így az okozott sérülések a nő halálához vezettek. 

A gyanúsított büntetett előéletű, munkahellyel, állandó jövedelemmel nem rendelkezik. Erre, valamint a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, – amely 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés – alaposan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, vagy elrejtőzne, továbbá alaposan lehet tartani attól, hogy a bizonyítást veszélyeztetné. 

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a terhelt letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges. 

Még több kék hír

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában