tárlat

2019.02.01. 11:00

Daliás idők – Páhi Péter kisplasztikái a templomban

Ma 17 órakor debütál Páhi Péter képzőművész Daliás idők című, kis­plasztikákat felvonultató kiállítása a helyi evangélikus templomban.

duol.hu

A tárlatot lapunk munkatársa, Szabó Szabolcs ajánlja majd a nagyérdemű jeles figyelmébe. Páhi Péter a helyi, és legyünk most bátrak: az országos kortárs művészeti szcéna egyik sajátos, ám meghatározó alakja. Mindezen kijelentéseket alátámasztandó beidézzük az idevágó szaksajtó az „Új haverok” című kiállításról bérvésett jelentését – csak jószándékú okulásként: „A régi, kidobni való tárgyak, tárgy-roncsok művészetbe emelése régi törekvés, hol a nosztalgia, hol a humor, hol a fogyasztói társadalommal szembeni ellen­érzések jegyében. Az eredeti funkció és az átértelmezés, az új kontextus feszültsége teszi izgalmassá és szórakoztatóvá vagy éppen elgondolkoztatóvá Páhi Péter alkotásait.” Eddig az idézet, utána diszkó, azaz jönnek a Daliás idők, ami már egy nagyon is tudatosan dolgozó művészember rögvalóját közlik kacatromantikával ötvözve: párkapcsolatainkról, mindennapi fogyasztásmániákról, életünk apróbetűiről. Egyébként is: mégújabb haverok jönnek...

Vezető képünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában