Kép, zene, torta

2024.02.07. 13:30

Móriczos tárlat tortával és élő muzsikaszóval (képgalériával)

Kiállítás nyílt a Móricz iskola 70 éves jubileuma alkalmából hétfőn délután a Vasmű úti Jakó cukrászdában Sarokné Varga Anna alkotásaiból. A zsúfolt térben lezajlott tárlatnyitón természetesen a kockásinges kisdiákok adtak elbűvölő hangszeres műsort.

Balla Tibor

Fotó: Laczkó Izabella

A kiállítás megnyitóbeszédét az iskola igazgatója, Szigethy Adrienn vállalta magára. Elmondta, hogy a kiállító maga is móriczos diák volt egykoron, utána került képzőművészeti középiskolába, de végül történelem-ének szakos tanár lett belőle, és visszatért az alma materhez. Az igazgató a kiállított vegyes technikával készült képeket gondolatébresztőként jellemezte. Mint mondta, van egy másik apropója is annak, hogy összegyűltek, mégpedig a Móricz szelet. Az intézményvezető helyettese, Moravetz Ildikó adta az ötletet, hogy tud olyanról, ahol van az intézménynek tortája.

Fotó: Laczkó Izabella

Németh Norbert azonnal az ötlet mellé állt, és rögtön kétféle variációval is előállt, és a mostani verziót szavazta meg a tanári kar. Mint elmondta, fele részt tökmagolajos piskóta, fele részt krémből áll a szelet, amihez igazi málnából készítettek málnavelőt, amibe egy fehér belga csokoládé réteget raktak, de középen egy pisztáciás, ropogós réteg választja ketté a tortát. Ezt, a Móricz tortáját ezentúl tartják is majd az üzletben.

A műsort előadó hangszeres diákok (Mészáros István 5.b - citera, Török Mira és Töttös Abigél 4. b -gitár, Kiss Jázmin, és Molnár Anna Katalin 4.b - zongora-hárfa, Berényi-Rimóczi Péter, Szalai Emma ésS zili György Olivér 4.a - fafúvósok,  Baráth Frida - gitár, Tollas Eszter - zongora) bár a Móriczba járnak, de a Sándor Frigyes  zeneiskolában is tanulják a hangszeres muzsikát, illetve a citerát Pocsai Mária, a Széchenyi gimnázium tanára oktatja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában