Zenélő cukrászda

2024.06.28. 09:00

Fúvósok többségben a cukrászbolti koncerten

Az eredeti tervek szerint június 8-án tartották volna a soron következő Zenélő cukrászda eseményét a Vasmű úti Jakó cukrászdában, azonban a filmforgatást övező lezárások miatt el kellett halasztani a koncertet. Az akkor esemény pótlására majd július 13-án kerül csak sor, ám nem maradnak muzsika nélkül az érdeklődők, e hét szombatján újra felcsendülnek a dallamok a fagyis pult előtt.

Balla Tibor

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Eredetileg az évadzárónak szánták ezt az alkalmat a szervezők - derül ki Szmodics László ötletgazda tájékoztatásából -, az ismert tények miatt azonban a június 29-e, szombat 18 órakor tartandó koncert így csak előfutára a zárásnak. Már tudható, hogy ekkor a közönség elé lép Kupsza Noémi és Szmodics Emese párosa, akik egyébiránt visszatérő szereplői a sorozatnak. Mindketten a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskolában tanultak, de a következő tanévben már Szegeden, illetve Budapesten jártak középiskolába. Noémi mestere Váriné Pásztor Magdolna volt itt helyben, hangszere pedig a furulya, Emese pedig Juhos Melindánál harmonikázik. Noémi most tett sikeres felvételi vizsgát a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának klasszikus furulya szakára. Rajtuk kívül még műsoron lesz Sütő Balázs fuvolatanár és tehetséges tanítványa, Gaál Benedek, mindketten fuvolázni fognak. Ami biztosan tudható: színvonalas műsorral búcsúznak a tanévtől, érdemes süti, fagyi mellett ülve meghallgatni őket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában