Dunaújvárosban is

2024.06.30. 19:00

Nagyon népszerű volt a Múzeumok Éjszakája

Az idei Múzeumok éjszakája programsorozaton 326 ezer érdeklődő vett részt - mondta el Vincze Máté, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Duol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

 Az idei év egyik legnagyobb eredménye, hogy jóval szélesebb körű lett a múzeumok kínálata, a korábbi évekhez képest több vidéki helyszín kapcsolódott be a rendezvénysorozatba, és a vidéki helyszínek sokkal látogatottabbak voltak, mint korábban - emelte ki Vincze Máté, felidézve, hogy amikor huszonkét évvel ezelőtt elindult a Múzeumok éjszakája, még egy Budapest-fókuszú program volt.
A helyettes államtitkár hangsúlyozta: továbbra is tény, hogy nincs még egy olyan kulturális fesztivál Magyarországon, amely egyetlen éjszaka alatt ennyi embert mozgat meg, ide értve a Sziget fesztivált is - írta az MTI.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában