Szólóban, duóban

2024.07.25. 17:00

Brüsszelben is fellépett Kézdy Luca

Ahogyan azt korábban már megírtuk, Kézdy Luca hegedűművész a Mini együttessel fellépett a paksi Gastroblues fesztiválon. Azonban nem csak zenekari formációkban áll a közönség elé, hanem szólóban, duóban is, mint ahogy a 33. Művészetek Völgye fesztiválon teszi azt Kapolcson különleges szólóprodukciójával a Magyar Jazz Szövetség udvarában július 26-án, pénteken este, illetve tette azt Santa Diver elnevezésű formációjával szerdán este.

Balla Tibor

A 2006 óta működő Santa Diver formációt a 2019-ben Artisjus-díjjal kitüntetett jazzhegedűs Kézdy Luca, a multiinstrumentalista-zeneszerző Szesztay Dávid basszusgitáros és Szegő Dávid dobos alkotja. A három hangszer és egyéniség egy egészen sajátos és unikális zenei világot képvisel, amit a jazz, a world music, és a modern creative metszetében talált meg. Hangzásukat meghatározza a rendhagyó felállás (hegedű-basszusgitár-dob), Kézdy Luca különleges, széles érzelmi spektrumú hegedűjátéka, színes és dallamos basszus szólamok, és a kísérletező, néha szélsőséges, finom és egyben energikus dobolás.

 

A trió természetesen szerepelt már az összes fontosabb hazai fesztiválon és klubban, ezen kívül számos európai és tengeren túli fesztiválon is koncertezett. Eddigi kiadványaik – négy album és egy válogatás LP – után idén májusban jelent meg „Morning Air” című ötödik lemezük. Luca szólólemeze tavaly jelent meg Home címmel, amelyen 7 dal kapott helyet.

 

Kézdy Lucát azonban nem csak a hazai színpadokon ismerik és ismerik el, például a hónap közepén Brüsszelbe érkezett, ahol szólókoncertje volt és Barabás Lőrinc trombitással is duóztak a brüsszeli Liszt Intézetben, majd másnap  a magyar elnökség apropóján az Európai Tanács épületében megnyitott kiállítás megnyitóján is játszottak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában