Augusztus 31-én

2024.08.30. 09:00

A rácalmási Meseország ismét megnyitja kapuit

Molnár Emese

Mint arról a Tarr Gábor Oktatási és Kulturális Alapítvány előzetesen hírt adott, immáron második alkalommal rendezik meg az ingyenesen látogatható Mesélő Ófalu című programjukat augusztus 31-én 10 órától, a rácalmási önkormányzat támogatásával. A helyszín cím szerint Rácalmás, Szentháromság tér 11/2., ahol egy művészeti kincses kertet álmodott meg az ingatlan tulajdonosa, Herczeg Attila.  A csodás udvari kertben megannyi mesés elem található: tűzzománcos képekkel ékesített kerítés, borostyán tetején leskelődő Bubutimár-manócskák, zenepavilon, újrahasznosított anyagokból készül dekorációk. A megvalósításban társakra lelt, akik ugyancsak a kultúráért és a művészetért tenni akaró, elhivatott személyek. Tavaly augusztusban volt az első meseországi kalandozás, amelyről mi is beszámoltunk, és amelyben jobban megismerhetik ezt a csodabirodalmat.

Most második alkalommal szervezik meg a Mesélő Ófalu programot. 10-12 óra között mesés délelőtt tartanak a gyerekeknek, forgótoronnyal, mesével és tánccal fűszerezve. 15 órakor lesz a megnyitó. Utána Beke Beáta lép fel egy gitáros műsorral, majd 16 órától a 4T együttes. 17 órakor a MYNK vonósnégyes fog koncertezni. 18 órakor Dumaszínház lesz, majd 18:30-kor a Füred Dixieland Band zárja a fellépők sorát. A nap folyamán büfé, pincegaléria, jóslás, henna festés, kézműves portékák is szerepelnek a kínálatban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában