Sárkányhajó

2018.06.17. 19:39

Szélsőséges körülmények között küzdöttek a Dragon Steel SE versenyzői

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a 16. Magyar Sárkányhajó Bajnokságot, amelyen a hagyományokhoz híven részt vettek a dunaújvárosi Dragon Steel Sportegyesület versenyzői.

DH

Remekül teljesített az U18-as csapat

Fotó: amatőr

A háromnapos viadalon az U18-as korosztálytól egészen a Senior B korosztályig minden hivatalos versenytávon megmérettették magukat az egyesületek. Különösen fontos volt ez a verseny azoknak a sportolóknak, legénységeknek, akik célul tűzték ki az idei Klub Világbajnokságon való indulást, és a nemzeti Eb-n a válogatott keretbe való kerülést. A Dragon Steel SE U18 Open, Premier Open és Vegyes csapatokkal, összesen hatvanegy fővel nevezett a bajnokságra. Az újvárosi klub versenyzőinek teljesítményét Tóth Edit elnök a következőképpen értékelte.

– A szombati versenynapon a 200 méteres versenyszámokat rendezték meg. Az első két futam után, a felhőszakadás mosta el a partot, dörgött, villámlott. A talajvíz bokáig emelkedett a sátrunkban, mindenünk elázott, ahogy gondolom az egész népes mezőnynek is. Természetes leállították a versenyt. Délután folytattuk szétázva a Premier vegyes 200 méteres döntőt. Ebben a számban tizenkét hajó állt rajthoz, amelyből csupán velünk együtt csak hat egység jutott be a döntőbe. Sajnos a fináléban a körülmények miatt „megfutamodott” hiányzó tagok miatt, kevesebben indultunk, így az összesített hatodik helyen végeztünk. Az U18-as open csapatunk is alaposan megfogyatkozott a döntőre. A fináléra tizenhét evezős és a dobos maradt, akik a második helyen futottak be. Mivel egyedüli open hajó volt, a kategóriájukban elsők lettek. Legközelebb a szegedi világbajnokságon találkoznak majd U18 open legénységekkel. Köszönet azoknak a szülőknek és gyerekeknek, akik ezeket a szélsőséges körülményeket is fegyelemmel fogadták, és türelmesek voltak. A Premier Open 200 és 500 méteren a reményfutamig jutottunk el. Premier mix 500 méteren a reményfutamban másodikok lettünk, így sajnos nem jutottunk a döntőbe. Legközelebb két hét múlva Fadd-Domboriban rendezik meg a 10-fős Sárkányhajó Magyar Bajnokságot, amelyen szintén rajthoz állunk. Ezenkívül a szegedi 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságon egyesületünk július 16–22. között ötvenhat fővel képviselteti magát.

Remekül teljesített az U18-as csapat
Fotó: amatőr

A Dragon Steel SE versenyzőinek névsora: Ábrahám Anna, Balla Gábor, Bencs Botond, Bényi Andrásné Bíró Andrea, Bucsi Blanka, Bruzsik László, Csobaji Botond, Csobaji Előd, Csőregi Dorka, Dózsa Bálint, Fehér Nárcisz, Fenyvesi István, Fenyvesi Máté, Fenyvesi Zita, Fenyvesi Zsolt, Fischer Péter, Fridrich Levente, Gálné S. Éva, Harmath Dániel, Hubikné T. Éva, Inger Ádám, Jánosi Richárd, Jásziané H. Rózsika, Juhász Adorján, Kótai Ferenc, Kovács Benedek, Kupsza Gergő, Kurucz Zoltán, Letenyei Krisztina, Mátéka Zoltán, Mester Zoltánné, Nagy Sándor, Nagy Zoltán, Nagy-B Zsófia, Pipa Károly, Potyi Károly, Puller Patrik, Ruffing Gyöngyi, dr. Rubics László, Rubicsné Guld Lívia, Szabó Levente, Szatmári Csaba, Szulik Ferenc, Terebesi Áron, Tiringer Márk, Tóth Edit, Tóth Gergely, Urbán Csaba, Varga József, Varga Krisztián.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában