Cikkünk frissül!

2024.06.08. 11:59

Egymillió találkozás napja Dunaújvárosban is

Duol.hu

Minden nap fogy a remény az orosz-ukrán háború megállítására, de az európai parlamenti választáson még kapunk egy esélyt erre - így fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió reggeli műsorában. A június 9-i választás tétje nagy, ezért is hirdették meg szombatra az Egymillió Találkozás Napját, amelynek során a kormánypárt politikusai és aktivistái egymillió honfitársat keresnek fel az ország településein.

"Vasárnap meg kell védenünk Magyarország békéjét. A valaha volt legnagyobb EP-kampány hajrájában vagyunk és ez a valaha volt legnagyobb mozgósítás. A szombat lesz az Egymillió Találkozások Napja azért, hogy vasárnap mindenki ott legyen, aki békét akar. Vasárnap meg fogjuk védeni Magyarországot, és ha mindenki ott lesz, akkor győzni fogunk"- ezt pedig már Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója fogalmazta az egyedülálló eseményről.

Dunaújvárosban is pörög a kampányhajrá

Gál Kinga, a Fidesz alelnöke, jelenlegi EP-képviselője, illetve a mostani választás alkalmával EP-s képviselőjelöltje járt városunkban. A képviselő nemcsak Magyar András polgármesterjelölt támogatását ajánlotta a választópolgárok figyelmébe, hanem besegített a telefonos mozgósításba, és a családok személyes felkeresésében is. 

 

Egy idősebb házaspárnál is látogatást tettek Rados Ildikó, a 2-es számú körzetben induló Fidesz-KDNP és a JUVE képviselőjelöltjével, dr. Molnár Krisztiánnal, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnökével, valamint dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselővel. A dunaújvárosi család nagy örömmel invitálta be a csapatot, és a személyes hangvételű beszélgetés végén reményüket fejezték ki, hogy sikerül a békepárti képviselet az EP-választáson, és Dunaújvárosban változást elérni!

Három dédunokám jövője a fontos

Az egymillió találkozás napján Magyar András polgármester-jelölt is nagyon fontosnak tartotta, hogy elkísérje a képviselő-jelölteket, akik személyesen kopogtak be a választókhoz, hogy átadják Orvbán Viktor miniszterelnök üzenetét.

Kozári Józsefné Ida néni a Martinovics utcai lakásukban fogadták Magyar Andrást és Sártory Endrét. 

A képvisel-jelölt már elintézte, hogy a mozgóurna a rendelkezésükre állhasson  majd a szavazás napján, hiszen nagyon nehezen tud mozogni az idős házaspár. 

Ida néni elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy élhessen a választójogával:

 Van három dédunokám azoknak a jövője nagyon fontos számomra, így mindenképpen elmegyünk szavazni - magyarázza. 

- Mi alapján fog dönteni?

- Egy a szimpátia, a másik a törődés, az emberek elismerése... A férjemmel egy véleményen vagyunk immáron lassan 60 éve. Most is ...

Kozári József bácsi , aki közben házi készítésű szörppel vendégeli meg a látogatókat hozzáteszi, hogy  amikor 1991-ben először találkozott Orbán Viktorral az volt az érzése, hogy ez a fiatalember olyan, mintha Petőfi lenne, annyi hit és lelkesedés volt sugárzott belőle. Örülnek, hogy megismerték Sártory Endrét, aki nagyon szimpatikus számukra, s úgy vélik, hogy a korábbi Fidesz képviselőkhöz hasonlóan vele is nagyon jó lenne a kapcsolatuk. Korábban Lőrinczi Konrád és Cserni Béla képviselte őket, azt mesélték, hogy a mai napig megköszöntik egymást névnapokon.  Személyes jó kapcsolatuk alakult ki, remélik, hogy Sártory Endrének is lehetősége lesz erre.

Csak a béke számít

Szabó Tamás nem olyan rég ünnepelte 77. születésnapját. A tősgyökeres pentelei, aki egész életét a penetelei hagyományok összegyűjtésének és megőrzésének szentelte, a háza kapuja előtt fogadta Magyar Andrást a Juve és a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjét,  valamint Bükki Miklóst, aki az óvárosi körzet képviseletére aspirál. Az egymillió találkozás kampány apropóján keresték fel az ismert és elismert közéleti embert, hogy átadják neki Orbán Viktor miniszterelnök levelét.

 

A hajdani élsportoló hangsúlyozta, hogy ő soha nem folytatott pártpolitikát, mindig az alapján döntött, hogy kik azok, akik olyan értéket képviselnek, ami neki a legfontosabb. És most úgy látja, hogy a béke kérdésénél semmi sem lehet fontosabb, az amiben nem lehet semmilyen kompromisszumot kötni, így támogatásáról biztosította a jelölteket. 

Mindemellett annak a kérésének adott hangot, hogy amennyiben a politikusoknak lehetősége lesz, szenteljenek nagyobb figyelmet  a pentelei hagyományőrző egyesület munkájának.

A lakók igényei is fontosak

Az Egymillió Találkozás Napja kampányhajrájában a Kertvárosban is felkeresték a választópolgárokat a Fidesz-KDNP és a JUVE jelöltjei. Magyar András polgármesterjelölt és Oláh János, a 8-as számú körzet jelöltje nemcsak a június 9-i választás jelentőségéről beszélgettek az ott élőkkel, hanem arról is, hogy milyen kéréseik, igényeik lennének a körzetben.

 

Mindent bele

A Béke városrészben él Borbély József nyugdíjas pedagógus. Nagy örömmel fogadta a látogatókat, és hogy ezzel ő is részese lehet az egymilliós nagy találkozásnak. A tanár úr rendkívül jó humorral és pozitív kisugárzással rendelkezik, aki azzal biztatta az őt felkereső Magyar Andrást és Szepessy Gergőt, a Fidesz-KDNP és a JUVE jelöltjeit, hogy mindent bele a vasárnapi választásokon!

 

Támogatás a sorsdöntő ügyekben

Eléggé felkúszott a hőmérő higanyszála szombaton, ám az Egymillió Találkozás Napjának dunaújvárosi csapata gőzerővel végezte a mozgósítást, hogy felhívja a figyelmet a június 9-i választás fontosságára. A 4-es körzetben is sorra keresték fel a lakókat, többek közt a Klement családot is, akik támogatásukról biztosították ilyen sorsdöntő ügyekben Magyar András polgármesterjelöltet és Zemankó Zoltánt, a választókerület képviselőjelöltjét.

 

Találkozni régi ismerősökkel

Élményekkel teli napként jegyezte az újtelepi körzetben végzett mozgósítást Magyar András polgármesterjelölt és Facskó József képviselőjelölt, mert mint azt fogalmazták, ez a nap alkalmat adott arra, hogy találkozzanak a régi jó ismerősökkel, barátokkal és újabb kapcsolatokkal is bővüljön az a szövetség, amellyel ismét sikeressé tehetik Dunaújvárost.

 

"Nem akarunk háborút"

Az Egymillió Találkozás Napja során bejárták a Technikum városrészt is, hogy hangsúlyozzák, mekkora tétje van a június 9-i választásoknak. "Nem akarunk háborút Európában és nem akarjuk, hogy Dunaújváros tovább csússzon lefelé. Mi békét, biztonságot és fejlődést szeretnénk, nemcsak a jelenünkben, hanem a jövőben is, a következő nemzedékek számára" - fogalmazta meg Magyar András és Nagy Milán, a Fidesz-KDNP és a JUVE jelöltjei a vasárnapi választások jelentőségével kapcsolatban.

Rendet kell tenni a városba!

Erdei Magda éppen a Barátság úti házuk kiskertjét rendezgette lakótársával, amikor szóba elegyedett Mészáros Lászlóval, a Juve- Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjével és Magyar Andrással a Juve-Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjével.

A Magda fontosnak tartja, hogy ne csupán a lakása legyen rendben, hanem a környezete is tiszta és rendezett, nem hiába dolgozgat a társasház előtti kiskertben, amelyben gyönyörűen sorakoznak a virágok. Éppen ezért nem kérdéses számára, hogy elmegy választani, nem csupán azért, mert állampolgári joga, hanem azért is mert szeretné, ha végre a városban is rend lenne, és azért is, hogy ne menjünk bele a háborúba.  Nincs megelégedve nem csupán a városrész, hanem az egész város állapotával, rendezetlen, elhanyagolt minden, ahogy kijelenti. De sok az elmaradás itt a városrészben is.

 

- Ami itt van az tragédia- hangsúlyozza.

Arra a kérdésre, hogy mit szeretne, mit vár el a polgármester-jelölttől és a képviselő-jelölttől nagyon egyszerű és egyértelmű kérését fogalmazta meg:

- Rendet!

Erre Magyar András határozottan igent mondott, hogyha lehetőséget kapnak erre csapatával, akkor megtesznek mindent azért, hogy rendezett, ápolt, gondozott város legyen.

A polgármester-jelölt és a képviselő-jelöltnek elmondta, hogy Most sajnos nincsenek megelégedve Szántó Péter tevékenységével, s szeretnék, ha más lenne helyette. Örömmel fogadta Orbán Viktor miniszterelnök levelét, s örült annak is, hogy beszélgethetett Magyar Andrással.

Nem találkoztak a jelenlegi körzeti képviselővel, Szabó Zsolttal

Dr. Csikós Árpád nem először kopogtat be a Görbe utcai lakásba Erdélyi Tamáshoz és feleségéhez Orosz Júliához. Így már jó ismerősként fogadta a házaspár a JUVE-Fidesz- KDNP képviselő-jelöltjét. Ezúttal Magyar András a JUVE-Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje is elkísérte, hogy személyesen adja át Orbán Viktor miniszterelnök levelét az Egymillió találkozás napján.

Felidézték, hogy mind ezidáig nem találkoztak sem közvetve sem közvetlenül Szabó Zsolttal, de még most a kampány alatt sem kereste meg őket sem a képviselő sem az emberei. Csak azt látják, hogy szerintük sokkal nagyobb odafigyelésre lenne szükség a városban is több törődésre az idősebbekkel.

Dr. Csikós Árpád megígérte, hogy oda fognak figyelni az idősebbekre, és ki fogják kérni ebben a véleményüket, hogy mire lenne szükségük. Elmondták neki, hogy sajnos a piac mellé is kellene pad, mert nehezebben mozognak, s bizony jól esne, ha meg tudnának pihenni bevásárlás után, hazamenetel előtt.

 

Magyar András érdeklődött arról, hogy Tamás bácsi mivel foglalkozott, megtudta, hogy az idős úr kovács volt, s annak minden területével foglalkozott, meg is mutatta a szoba asztalán a tulipáncsokrot, amit a feleségének ajándékozott.

Az idős házaspár beszélt arról, hogy mennyire fontosnak tartják azokat az értékeket, amelyeket a Fidesz-KDNP képvisel, számukra nagyon fontos, hogy ezek ne sérüljenek, így nagyon nagy örömmel vették át Orbán Viktor levelét a békéért. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában