DKKA

2021.06.06. 21:31

Kupasikerrel zárták a szezont, közös ünneplés a szurkolókkal

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese vasárnap este megnyerte a ligakupa visszavágóját is a Kozármisleny ellen, így kettős sikerrel húzta be a finálét, és vehette át a győztesnek járó serleget a Magyar Kézilabda Szövetség képviselőjétől.

Gallai Péter

konRupp István MKSZ-versenyigazgató adta át a kupát Szalai Babettnek

Fotó: LI

Tízgólos előnye birtokában sima mérkőzésre és a szurkolókkal együtt kézilabdaünnepre készült a csapat az NB I/B nyugati csoportjának ezüstérmese ellen. Mielőtt útjára indult volna a labda a szurkolók által teremtett, régen átélt miliőben, a Kohász vezetősége elbúcsúzott a távozó játékosoktól, további sikereket kívánva nekik. Sanja Dabevska és Anastasija Babovic – mivel légiósok ebben a sorozatban nem játszhatnak – már nem volt jelen, ellenben Barján Bianka, Ferenczy Fruzsina, Mihály Petra, Román Dorina, Schatzl Natalie és Moutsogianni Teodóra egy csokor virágot vehetett át.

 

Kazai Anita és Vágó Attila boldogsága – minden jó, ha a vége jó

DKKA – Kozármisleny 25–21 (11–12)

DKKA: Wéninger – Mihály 1, Ferenczy 1, Bulath 4 (2), Pál, Barján, Kazai 7. Csere: Hlogyik (kapus), Szalai 7, Matucza 1, Román 1, Fodor 1, Schatzl, Horváth 1, Krupják-Molnár 1, Husti. Vezetőedző: Vágó Attila.

Kozármisleny: Gadányi – Grénus 1, Polics 6 (3), Tobak, Halász 3, Scheffer 7, Schaffer 1. Csere: Víg (kapus), Kovács 1, Markovics 1, Fledrich, Köpösdi, Takács, Péter 1, Linder. Vezetőedző: Kordi Zdenko.

Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3.

Kiállítások: 4, illetve – .

Búcsúpacsi a szurkolókkal, akik nagyon hiányoztak már a csapatnak

Hasonlóan a kozármislenyi találkozóhoz, az első félidőben még akadozott a DKKA gépezete, hétméteres és több ziccer is kimaradt, Gadányi nagyokat védett. A 11. percben hárommal vezetett az ellenfél (4–7) és a 18. perchez érve is, 6–9. Ekkor Szalai duplája után több kimaradt helyzetet követően Bulath egyenlített, majd a Kohász a vezetést is átvette. Ám a hajrában ismét jöttek a hibák, így a Kozármisleny fordítani tudott.

Rupp István MKSZ-versenyigazgató adta át a kupát Szalai Babettnek

Nem feledkeztek meg Bába Mihályról sem, az ő nevét skandálta a közönség a mérkőzés utolsó percében

A második félidőben aztán megint sebességet váltott a DKKA, a védekezése is határozottabb lett, aminek köszönhetően a 43. percben 20–13-ra elléptek a lányok, amivel le is zárták a párharcot, és kettős sikerrel húzták be a döntőt, a sorozatot pedig mind a tizenkét mérkőzésüket megnyerve. Az utolsó percben a felálló szurkolók Bába Mihály nevét skandálták, a csapat – emléke előtt adózva – neki is szentelte a sikert. Majd a lefújás után szólt a „kupagyőztes, kupagyőztes” rigmus és a vastaps, a lányok és a szakmai stáb pedig közösen köszönte meg a lelátói buzdítást.

Remek hangulatban, a közönséggel együtt ünnepelhetett a sorozatot veretlenül megnyerő Dunaújvárosi Kohász KA együttese a vasárnap esti mérkőzést követően a sportcsarnokban – nagyítható
Fotók: Laczkó Izabella

 

Görbe befejezte

Pénteken este a Győri Audi ETO utolsó hazai bajnokiján elbúcsúzott a klub korszakos legendája, Görbicz Anita. A 233-szoros válogatott irányító-balszélső a Mosonmagyar­óvár elleni idényzáróval tett pontot kivételes karrierje végére. A lefújás után Bartha Csaba klubelnök bejelentette, hogy visszavonultatják a 13-s számú mezét. Győr Megyei Jogú Város polgármestere, Dézsi Csaba András is búcsúztatta Görbicz Anitát, ahogy megölelte őt nevelőedzője, Róth Kálmán és a vele első profi szerződést aláíró Vanyus Attila, a klub tiszteletbeli elnöke is, és persze lesz Görbicz-szektor is a sportcsarnokban, és a 13-as mezben sem játszik már többé senki az ETO-ban.

A bajnokság vége

A pénteki, korábbról elhalasztott győri mérkőzéssel lezárult a bajnoki szezon is, amelynek végeredménye: 1. Ferencváros 50 pont, 2. Győri Audi ETO KC 50 pont, 3. Mosonmagyaróvár 36 pont, 4. Vác 33 pont, 5. Debrecen 31 pont, 6. MTK Budapest 30 pont, 7. Siófok 29 pont, 8. DKKA 18 pont, 9. Kisvárda 18 pont, 10. Alba Fehérvár 15 pont, 11. Érd 14 pont, 12. Szombathely 13 pont, 13. Boglári Akadémia-­SZISE 13 pont, 14. Békéscsaba 10 pont.

A Siófoktól 4 pontot levontak, pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak.

Az élvonalból kiesett a Balatonboglár és a Békéscsaba, az NB I/B-ből feljutott a Vasas és a Budaörs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában