Világbajnoki döntőben a Kardos testvérek

2022.08.27. 07:23

A spanyolok sem tudták megállítani a pólós lányokat

Pénteken este Magyarország-Spanyolország elődöntőt rendeztek a Larisszában zajló U16-os leány vízilabda világbajnokságon.

Szabó Szabolcs

A DFVE két tehetségével, Kardos Laurával és Kardos Dominikával felálló magyar válogatott gyakorlatilag végig vezetett a mérkőzésen. A harmadik negyedben már 5-2-re is megléptek dr. Sike József tanítványai. A hispánok nagy hajrával felzárkóztak, ám egyenlíteniük már nem sikerült (5-4), így ma esti fináléban (kezdés 19 órakor) a leány korosztályos válogatott a házigazda Görögországgal játszik majd a világbajnoki aranyéremért.

Magyarország – Spanyolország 5-4 (2-1, 2-1, 1-1, 0-1)

Gólszerzők: Horváth L., Lendvai, Hajdú, Varró, Lendvay, ill. Gonzalez 2, Arechavaleta, Murillo

Az U16-os leány válogatott kerete:

Torma Luca, Zantleitner Helga, Kardos Laura, Horváth Zsófia, Sóti Lili, Lendvai Natasa, Kiss Patrícia, Hajdú Kata, Varró Eszter, Kardos Dominika, Lendvay Zoé, Tiba Panna, Varga Nóra.

A fiatal hölgyekhez hasonlóan a fiúk is ott vannak a döntőben. Az U16-os válogatott négy negyed után 12-12-re végzett a szerbekkel. Jöhettek az ötméteresek, a szétlövésben pedig 5-3-ra a mieink bizonyultak jobbnak, így ma este szintén Görögországgal mérkőznek a világbajnoki fináléban.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában