Tolna/Dunaföldvár

2023.07.22. 09:03

A kupagyőzelem is összejött a hét gólig jutó Dunaföldvárnak

Szabó Szabolcs

Az első félidőben eldöntötte a kupa sorsát a földvári gárda

Fotó: Denes Martonfai

 A Tolna VFC Sporttelepe adott otthont július 19-én este a Tolna Megyei Kupa döntőjének. A fináléban a harmadosztályba frissen feljutó Dunaföldvári FC magabiztosan hódította el a trófeát a Bátaszék ellen. 

Bátaszék SE –FC Dunaföldvár 0–7 (0–3) 

Dunaföldvár: Ivancsics (Vukman) – Szedmák, Géringer, Ladányi V., Kun (Rabi) - Horváth, Dorogi, Frőhlich - Ladányi P., Pleszkán (Urbán), Tóth M. Vezetőedző: Varga Balázs. 
Gólszerzők: Tóth M. 4, Pleszkán 2, Szedmák. 

Tóth Máté négyszer is eredményes volt

A teol.hu beszámolója szerint a találkozó első félidejében csak néhány percig bírta a Bátaszék, aztán sorra jöttek a földvári gólok, amelyek közül kettőt Pleszkán Tibor, egyet Tóth Máté szerzett, így 3–0-s előnnyel vonulhatott pihenőre Varga Balázs alakulata. Buzás Attila, a bátaszékiek szakvezetője amiatt bosszankodhatott, hogy több ígéretes akciót sem tudtak befejezni a játékosai, pedig egy kis agresszivitással lehetett volna keresnivalója a csapatának. A fordulás után tovább növelte az előnyét a földvári csapat, Tóth Máté egy remek középre adást vágott be közelről, aztán megint a Dombóvárról leigazolt fiatal támadó volt eredményes. 

Tóth végül négyig jutott, a földváriak így aztán hét gólnál álltak meg, majd pedig boldogan ünnepeltek a lefújást követően. Ez az év eddig az övék. Megnyerték a bajnokságot, aztán sikerrel vették az NB III.-as osztályozót, most pedig a Tolna Megyei Kupát is elvitték. 

Az 2023/2024-es NB III.-as focibajnokság délnyugati csoportjának első fordulójában a földváriak Iváncsán kezdik majd a pontvadászatot július 30-án 17.30-kor. 

A második fordulóban pedig a Dunaújvárost fogadja majd Varga Balázs vezetőedző együttese. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában