Szomszédvári

2023.08.01. 15:43

A negyedszázad után feljutó Földvár a Dunaújváros FC ellen győzni szeretne szerdán

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság délnyugati csoportjának második fordulóját szerdán rendezik. Az újonc FC Dunaföldvár együttese szomszédvári rangadón a Dunaújváros FC-t fogadja 17.30 órakor.

Gróf András

Varga Balázs jó irányt mutatna együttesének

Forrás: FC Dunaföldvár

A Tolna vármegyei bajnokságot, illetve az azt követő osztályozó mérkőzést megnyerő földvári csapat kerete alaposan átalakult a nyáron. A tavalyi gárdából Ivancsics Alex, Szedmák Roland, Kun László, Horváth Attila, Fröhlich Roland, Dorogi Renátó és Rabi Dániel maradt hírmondónak. 
A távozók: Petneházi Márk (Budaörs), Áman Áron (Soltvadkert), Puskás Zoltán (Martfű), Koszó Balázs (Wiesmath), Hompót Lóránt és Hompót Dániel (Dunaújváros), Gellén Dávid (Villány), Márkvárt Dávid (PEAC), Egejuru Godslove (Kiskőrös) és Havasi Dániel. Az érkezők listája sem rövid: Pleszkán Tibor (Dabas), Tóth Máté (Dombóvár), Vukman Donát (Majos), Ladányi Patrik és Ladányi Viktor (Pécsvárad), Molnár Sándor (Gárdony), Tóth Ákos (Dunaújváros), Géringer Tamás (Balatonfüred), Urbán Péter (MTK), Bartha László és Károly Bálint (Kozármisleny), Gál Szabolcs (Nyíregyháza), Keringer Ádám és Görög Gergő (Paks II.), Süle Nándor (Budai FC) és Sárközi Krisztofer (PMFC). 
A földváriak huszonöt év után szerepelnek ismét az NB III-ban. A bajnoki esztendőnek komoly célokkal vágott neki Varga Balázs vezetőedző gárdája. 
– Már az első évben szeretnénk az élmezőnyben végezni. Az erősítések is ezt a célt szolgálták. Példaértékű számunkra az Iváncsa elmúlt évekbeli szereplése. Hasonlóan szeretnénk építkezni és teljesíteni mi is az elkövetkezendő időszakban – kezdte lapunknak adott interjúját.

– Kezdésként testközelből érzékelhették az iváncsaiak játékerejét. Miként értékeli az idegenbeli 4–1-es vereséget?
– Ellenfelünk kiváló csapat, de ennek ellenére úgy gondolom, több volt ebben a mérkőzésben. A házigazdák azonban könyörtelenül kihasználták egyéni hibáinkat. Egy erős csaapat ellen nem gond a vereség, ha a későbbiekben változtatni tudunk azokon az elemeken, amelyekben most vétettünk.

– Hamar lehet javítani, hiszen szerdán a DFC-t fogadják...
– Számunkra ez is egy mérkőzés lesz a sok közül, amelyen, mint minden hazai találkozónkon, győzelemre játsszunk. Tudjuk azonban, veszélyes ellenfél a DFC, minőségi játékosokat igazoltak a nyáron a kezdő tizenegybe. Arra készülünk, hogy szervezetten védekeznek. Nagy gondot fordítunk majd a kontratámadásaik semlegesítésére. Feltérképeztük őket a Gárdony ellen, de minden meccs más. Ráadásul azt is figyelembe kell venni, harminc percet emberhátrányban futballoztak. Mindkét együttes még alakulóban van, így talán jó, hogy így a bajnokság elején mérkőzünk egymással.

– Az ön számára talán különösen fontos lehet ez a találkozó, hiszen nem régen még a dunaújvárosiak kispadján ült.
– Szép éveket töltöttem Újvárosban, ahol jó csapatot sikerült felépíteni. Talán jobb kommunikációval sikerülhetett volna orvosolni az akkor felmerülő problémákat. Nincs bennem harag, így tisztelettel, becsülettel várom a találkozót, de természetesen győzni szeretnénk.

– Volt arról szó, a földvári sporttelepen való építkezés miatt felcserélik a pályaválasztói jogot.
– Valóban folynak nálunk a felújítási munkálatok. Nem vagyunk még mindennel készen, de meg tudjuk rendezni az összecsapást. Sajnos annyi nézőt nem tudunk fogadni, amennyit szeretnénk, de az biztos, a pálya kiváló minőségű lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában