Vízilabda

2023.08.04. 21:57

Két újabb sima siker után jött az Eb-elődöntő

A magyar női U17-es vízilabda-válogatott, soraiban a dunaújvárosi klub három játékosával, utolsó, számára tét nélküli csoportmeccsén legyőzte Horvátországot is, majd elsőként végezve egyből a negyeddöntőbe jutva, a házigazda törököket is kiütötte.

Gallai Péter

Eikel Anna is szerepet kapott a kapuban

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Előbbieket 11–5, utóbbiakat 19–3-ra múlták felül a magyarok úgy, hogy a 7–1-re záruló első negyed végére el is döntötte a mérkőzést dr. Sike József együttese. A DFVE játékosai közül mindkét találkozón szerepet kapott a kapuban Eikel Anna, Kardos Dominika és Laura egy-egy gólt dobott a horvátoknak, utóbbi pihent a török meccsen, Dominika pedig találat nélkül zárt. 
Pénteken a lapzártánk után kezdődő elődöntőben Olaszország volt az ellenfél. A két fél egy csoportban szerepelt, akkor Kardosék magabiztos, 13–7-es sikert arattak ellene. S miután kikaptak a spanyoloktól is, csak harmadikként jutottak tovább. A nyolcaddöntőben 20–3-ra nyertek Málta, a négy közé jutásért pedig 11–3-ra Hollandia ellen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában