Portugáliára hangolnak

2023.08.30. 17:00

Erős mezőny a margitszigeti Héraklész Tornán

Szabó Szabolcs

Szeptember 8. és 15. között a portugáliai Coimbra ad otthont az U20-as korosztályos női vízilabda világbajnokságnak. A nemzeti csapat bő keretének négy dunaújvárosi pólós – Kardos Dominika, Kardos Laura, Sümegi Nóra és Jonkl Csenge is a tagja.
Az UVSE felnőtt együttesét is irányító Benczur Márton szövetségi edző válogatottja augusztus 31. és szeptember 3. között a margitszigeti Héraklész Tornán készül a világbajnokságra.
A magyarok csütörtökön este fél héttől Új-Zéland ellen kezdik a seregszemlét.
A torna további, magyar vonatkozású programja: szeptember 1., péntek 11 óra – Magyarország - Olaszország, 19 óra – USA - Magyarország. Szeptember 2., szombat 20.30 – Magyarország - Görögország, szeptember 3., vasárnap  20 óra Izrael – Magyarország.
A coimbrai vb-n a magyarok a B-csoportba kerültek és az első körben az olaszokkal, az amerikaiakkal és izraeliekkel meccselnek majd.
Legutóbb, 2021-ben az U20-as korosztályos válogatott bronzérmet szerzett az Izraelben rendezett világbajnokságon.
Az idei nyár egyik legnagyobb utánpótlássikere volt, hogy a dunaújvárosiakkal felálló U17-es válogatott aranyérmet szerzett az Európa-bajnokságon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában