Világbajnokság előtt

2023.08.08. 13:20

Sümegi és Jonkl az U20-as vb-re készül

Megkezdte a felkészülését a lány U20-as női vízilabda-válogatott a világbajnokságra, a dunaújvárosi egyesületet Sümegi Nóra és Jonkl Csenge képviseli.

Gallai Péter

Jonkl Csenge és Sümegi Nóra

Forrás: DFVE

– A Hajós uszodában július közepén kezdődött meg a felkészülés, a vb szeptember 8-án kezdődik, így mondhatni elég hosszú időszaknak nézünk elébe. Az elején elsősorban még az erőfejlesztő és az állóképességszerző edzések domináltak. Az első nemzetközi meccset valószínűleg az augusztus 31-én kezdődő budapesti U20-as tornán játsszuk majd, ahol remélhetőleg már csak az utolsó simításokat kell elvégezni – idézte Sümegi Nórát a klub közösségi oldala. 
A portugáliai vb-n az új lebonyolítási elvnek megfelelve a legjobb nyolc csapat két külön csoportban játszik, így a magyar válogatott nem került könnyű négyesbe. A Benczur Márton által vezette együttes az Egyesült Államokkal, Olaszországgal és Izraellel került egy négyesbe. A csoport első két helyezettje automatikusan a negyeddöntőbe jut, a harmadik és a negyedik az alacsonyabban rangsorolt csoportokból kap ellenfelet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában