Nemzetközi sorozat

2023.10.08. 15:38

Nagyot küzdve szenvedett vereséget a DFVE első BL-csoportmeccsén

A mérkőzés utolsó negyedéig jól tartotta magát, ám végül a hajrában pontosabb görög Alimos négy góllal nyert a DFVE női vízilabdázói ellen, a Bajnokok Ligája csoportkörének első, vasárnapi mérkőzésén Athénban.

Gallai Péter

Garda Krisztina, a DFVE játékosa nélkül elképzelhetetlen a nemzeti csapatunk

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Sajnos nem sikerült jól a többi magyar csapat számára a BL főtáblájának első köre, ugyanis az Eger a spanyol Matarótól hazai pályán 18-5-re kapott ki, míg a Fradi és az UVSE a másik két görög csapattól szenvedett vereséget idegenben, előbbit az Ethikos Pireusz győzte le 15-13-ra, utóbbiakat az Olympiakosz 15-8-ra. Így egyedül a dunaújvárosi lányok javíthattak az össz- és magyar-görög mérlegen, igaz, ehhez kimagasló játékra volt szükség a fiatal csapattól - ráadásul Sümegi és Kardos Laura sem állt rendelkezésre - a vasárnap délutáni találkozón, aminek Athén adott otthont. 

Alimos NAC Betsson - DFVE 14-10 (3-1, 1-2, 4-3, 6-4) 

Alimos: Tzourka - Asimaki 1, Kontogianni 3, Koolhaas 2, Bitsakou, Megens 2, V. Karipidou 5. Csere: Kovatsevits, Rakintzi, Chaldaiou 1, Tsimara, S. Karipidou.

DFVE: Maczkó- Jonkl 2, Garda 4, Mahieu, Kardos D., Dobi 1, Szabó 1. Csere: Eikel (kapus), Somogyvári, Pál 1, Horváth 1, Lovász. Vezetőedző: Vad Lajos. 

Maczkó védésel indult a meccs, aztán Garda helyezett el egy távol bombát a görög kapuba, majd Mahieu is betalált, de nem adták meg a gólját. Bezzeg a görögök egyenlítettek, aztán Jonkl került óriási helyzetbe, de Tzourka védett, Dobit leblokkolták, V. Karapidou me távolról pókhálózott, 2-1. Maczkón semmi nem múlt, kivédett egy büntetőt, Mahieutól ziccerben elvették a labdát, Asimaki centerből meg már kettőre növelte a hazaiak fórját. 

A második negyed elején már negyedszer volt eredményes az Alimos, aztán a kimaradó lehetőség után a DFVE két ötméterest is kiharcolt egymás után, Garda keze pedig egyszer sem remegett meg, 4-3. Az újvárosi kapus bravúrja után az egyeníltésért támadhatott csapata, azonban vagy a blokkok, vagy az utolsó másodpercben Jonkl kísérleténél a kapufa ezt megakadályozta.

A fordulást követően beindult a gólgyártás, a vendégek többször is fel tudtak zárkózni egy találatra, de egalizálni egyszer sem sikerült, majd a játékrész hajrájában már hárommal is ellépett a görög csapat, Jonkl kettőre hozta vissza övéit az utolsó nyolc percre - azaz még semmi nem dőlt el. 

Bár a holland válogatott Koolhaas lökete beakadt, de Dobi is eredményes volt előnyből, éppen átment a labda a gólvonalon. A másik holland légiós, Megens is elhelyezett egy süvöltős löketet a magyar kapuba, s miután kivédekeztek egy újabb támadást, Kontogianni kísérlete elment Maczkó keze alatt, már néggyel mentek a görögök, 11-7. Azonban a DFVE nem adta fel, nagy csatában Szabó, Jonkl révén megint látótávolságra kerültek, azonban a hajrában kapott emberelőnyekkel és egy megúszással élve az Alimos végül megszerzete a győzelmet.

A csoport másik meccsén a címvédő spanyol Sabadell 18-10-re győzte le a francia Mulhouse-t. A DFVE legközelebb október 21-én a gallok vendége lesz a Bajnokok Ligájában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában