Jégkorong

2023.10.26. 20:20

Vereség az erdélyi túra első mérkőzésén

Brassóban megkezdte első erdélyi túráját ebben a bajnoki szezonban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB kétgólos vereséget szenvedett, pénteken pedig Csíkszeredában vendégeskedik Niko Eronen együttese.

Agárdy Csaba

Lorraine szerezte a DAB két gólját.

Fotó: Corona Brassó

Corona Brassó – DAB 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)

Brassó, 600 néző. Vezette: André, Kicha, Bandi, Chinde.

Brassó: Dubeau – Bors, Piche, Valchar 1 (2 ), Blackwater (1), Sills 1 (1) – Williams 1, Clarke, Kóger 1, Van Wormer (1), Zagidullin (1) – Borisenko (1), Farkas, Szabó, Gajdó B., Rokoly – Gajdó T., Vasile A., Kovács M., Vasile N. Vezetőedző: Dave MacQueen.

DAB: Tóth K. B. – Varga A. (1), Maarnela, Hadzinikolic (2), Lorraine 2, Somogyi (1) – Ahonen, Svars, Elomaa, Koskinen, Szalma – Sziszak, Léránt, Dostálek, Nemes, Sillenpaa – Blomberg, Pinczés O., Strenk, Marosi. Vezetőedző: Niko Eronen.

Erdélyben nem egyszerű nyerni egyik csapatnak sem, de nem is lehetetlen küldetés. Az Újpest legutóbb a megszerezhető kilenc pontból nyolcat begyűjtött, ami bravúros teljesítménynek számít.

Ha ekkora bravúrt nem is vártak el a dunaújvárosi hívek a kedvenceiktől, de bíztak abban, hogy Brassóban győzelmet szerez Niko Eronen együttese. A vezetést a 12. percben a hazaiak szerezték meg, a 14. percben azután egalizált a dunaújvárosi alakulat Lorraine révén (1-1). Az eredmény igazságos, mert egyik csapat sem tudott a másik fölé nőni.

A második játékrészben négy perc alatt két gólt lőttek a brassóiak, de a 29. percben Lorraine visszahozta csapatát a mérkőzésbe, mivel a Bikák svéd légiósa megszerezte második gólját is (3-2). Ebben a harmadban valamivel jobbak voltak a hazaiak, ami az egygólos vezetésükben is megmutatkozott. A játékrészt a dunaújvárosiak kettős emberhátrányban fejezték be, és ez a szituáció áthúzódott az utolsó húsz percre. A DAB azonban jól védekezett és elbírta, hogy Léránt és Nemes egyaránt a büntetőpadon ücsörgött. Az Acélbikák nemcsak kivédekezték a kettős emberhátrányt, hanem  az utolsó harmadban némi fölénybe kerültek, helyzeteket is kidolgoztak, de mint ebben a szezonban már többször, a helyzetkihasználással gondok voltak. Négy perccel a meccs vége előtt Nikor Eronen 4-2-es állásnál kapus helyett mezőnyjátékost küldött a jégre, de a DAB nem tudott gólt szerezni, így végül 4-2-re kikapott.

Pénteken magyar idő szerint 17.30 órakor Csíkszeredában játszik a dunaújvárosi csapat.

További eredmények: Gyergyói HK – DEAC 5-2 (0-1, 2-1, 3-0), SC Csíkszereda – Ferencváros 4-3 (1-0, 1-2, 2-1)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában