Bejelentés

2024.07.03. 17:45

Kanadai védőt igazolt a DAB

Gallai Péter

Fotó: huskies.usask.ca

A Dunaújvárosi Acélbikák hivatalos honlapján kedden este jelentették be, hogy az amerikai csatár, Tyler Watkins után szintén az óceánon túlról, ám ezúttal Kanadából érkezik hozzájuk legújabb jégkorongozójuk, Jeff Faith. 

A 196 cm magas, 26 éves védőnek szintén ez lesz profi karrierjének első állomása. Korábban a Notre Dame, valamint az amerikai Spokane Chiefs csapatát erősítette. Később, szintén otthonában, négy évet töltött a saskatchewani egyetem gárdájában, mely a kanadai USports elit ligában mérettette meg magát. Az utolsó szezonjában tizenhat mérkőzésen öt ponttal és plusz nyolcas mutatóval zárt a Huskies színeiben. 

Akár csak Tyler, Jeff Faith is Európa felé kacsintgatott, miután befejezte egyetemi tanulmányait. A bekk pályafutása következő mérföldkövének szintén a Dunaújvárosi Acélbikákat választotta, a klub pedig nagy örömmel és még nagyobb várakozással fogadta, hiszen mind agilitása, mind tudása a lehető legjobbkor érkezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában