Birkózás

2023.11.27. 14:30

Gyerek gálán bizonyíthattak és szereztek érmeket

Gallai Péter

A Dunaújvárosi KSE és a Gurics GYBDSE csapatának közös fotója

Forrás: DKSE

A napokban a székesfehérvári Honvéd Szondi SE meghívásos gyerek gálát rendezett Ősiben, hogy az utánpótlás nevelés és kiválasztás lehetőségeit bővítse, sikerélményt biztosítson a birkózással ismerkedő gyermekek számára, valamint a meghívott egyesületek erőszintjét felmérje. 
A lebonyolítást is ennek fényében alakították ki. A szövetség versenyrendszerétől eltérve, négy fős csoportokat alakítottak ki, hogy mindenki kellő számú mérkőzést vívhasson, és sikerélménnyel térjen haza. A gálán 11 egyesület vett részt, köztük a DKSE és fiókszakosztályai (Gurics GYBDSE, Enying VSE) – összesen 155 birkózó lépett szőnyegre.

Az EVSE csapata
Forrás: DKSE

– Több olyan tanítványunk volt, akinek ez volt az első megmérettetése. A korosztályban edzőink számára még nem az a fontos, kinek a kezét emelik a magasba, hiszen a tanulási folyamat legelején járnak, hanem versenykörülmények között próbálják kivitelezni a tanult technikákat. A sportághoz szükséges akaraterőből, küzdeni tudásból, mondhatni az egészséges virtusból mindenki ötösre vizsgázott. A gyerekek számos arany, ezüst és bronzéremnek örülhettek – mondta Tombor István vezetőedző.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában