Győzelemmel búcsúzott a DAB

2024.03.05. 21:32

Somogyi Balázs nagy napja

Szépen búcsúzott a szezontól és a közönségétől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata kedden este.

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella

 A DAB ugyanis az alapszakasz utolsó fordulójában az alapszakasz-győztes Ferencvárost hazai pályán, hosszabbításban 3-2-re legyőzte. 

Somogyi Balázsnak, a DAB csapatkapitányának biztos, hogy emlékezetes volt a Ferencváros elleni találkozó.

Aznap derült ki, hogy a Dunaújvárosi Hírlap év sportolója szavazásán a férfiak mezőnyében ő kapta a legtöbb voksot. Emellett a Ferencváros ellen játszotta az 500. Erste (MOL) Liga mérkőzését, ráadásul az ő mesterhármasával nyert a csapata 3-2-re az aklapszakasz utolsó mérkőzésén. Ami egyben a DAB számára az idény befejezését is jelentette, mivel az már hamarabb eldőlt, hogy az Acélbikák nem kerülnek be a rájátszásba.

Somogyi Balázst a szurkolók is köszöntötték
Fotó: Laczkó Izabella

DAB – FTC-Telekom 3–2 (1–0, 0–1, 1–1, 1–0) – hosszabbításban


DAB: Valenta – Léránt (1), Varga (1), Somogyi, Nemes, Szalma (2) – Ahonen, Sziszak, Strenk, Zorin, Janech – Bánki, Raskin, Nagy B., Kuminka, Atamancsuk – Zakharevics, Savolainen, Vaculik, Károly, Pinczés O. Vezetőedző: Niko Eronen.
Niko Eronen: – Először is hálás vagyok, hogy ezek a fiatal srácok megtapasztalhatták, milyen érzés a győzelemért játszani egy végig szoros meccsen. Sok szempontból ez egy új tapasztalat volt számukra, de nagyon örültünk annak, amit ma láttunk, különösen az ifisták teljesítményének. Természetesen meseszerű volt az is, hogy valaki az ötszázadik mérkőzését játssza a ligában, és mesterhármast szerez, illetve előtte edzőként győzni tud az U16-os csapatával a bajnoki rájátszásban. 

Ez egy tökéletes nap volt a kapitányunk számára, és teljesen megérdemelte, hogy ez a speciális napja így sikerüljön.

 De összességében a Ferencvárosnál sok játékos hiányzott, ez kicsit az előnyünkre vált, de nagyon örülök annak, hogy végre nyerni tudtunk egy mérkőzést.
Fodor Szabolcs, az FTC vezetőedzője: – Sajnos nem pihentetésről volt szó, hanem vannak eltiltottjaink, sérültjeink és betegeink is, szóval azért voltunk foghíjasak. Nem voltunk könnyű helyzetben. Az Acélbikák az utolsó meccsen megpróbálták kihasználni, hogy mi egy kicsit kevesebben vagyunk, és jól is tették a dolgukat. Somogyi „Soma” mesterhármasával megnyerte a meccset a Dunaújváros. Innen is szeretnék gratulálni, elég szép ajándékot adott neki a csapat, meg persze ő saját magának, hogy mesterhármast ért el az ötszázadik alapszakasz meccsén, pláne az utolsó meccsen, pláne a volt csapata ellen. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában