Labdarúgás

2024.06.27. 15:24

A földváriak NB III-as nevezését jóváhagyták, a Dunaújváros nincs a listán

A Magyar Labdarúgó Szövetség jóváhagyta az NB III-as bajnokságba történő nevezéseket.

Gallai Péter

Nem tudni, hogy milyen kerettel és szakmai stábbal indul a Földvár, miután anyagi gondok léptek fel

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Jelenleg 62 együttes jelentkezését fogadták el, két csapat kiléte kérdéses a mezőnyben. A 2024/25-ös idény mezőnyét is 4 x 16, azaz 64 csapat alkotja a harmad­osztályban. Még áprilisban a versenybizottság kilencvenkét sportszervezet licenckérelmét fogadta el, köztük volt a Dunaújváros FC és az FC Dunaföldvár is. Ugye a szezon végére kiderült, hogy a DFC kiesett a dél-nyugati csoportból, míg a földváriak ötödikek lettek.

A múlt heti döntés alapján így csak utóbbiak nevezését fogadták el, igaz, a földváriaknál anyagi gondok miatt távozott a szakvezető és játékosokat is a közösségi médiában közzétett felhívásban toboroznak. Időközben a Kőrősladány bejelentette visszalépését, az ő helyüket az Illés Akadémia-Haladás veheti át.

Erőnyerőként a Szegedi VSE, a székesfehérvári Főnix FC és a Bonyhádi VLC, míg osztályozó útján a Füzesabonyi SC, a Tiszaföldvár SE, a Csepel TC, a Gyulai Termál FC, a Mátészalkai MTK és a Balatonalmádi SE jutott fel a harmadosztályba. Utóbbi mégsem tudja vállalni az NB III.-as részvételt, a cigandse.hu pedig arról számolt be, hogy a szövetség a Dunaharaszti MTK-t kérte fel az indulásra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában