Kézilabda

2024.06.28. 13:22

Drámai csata után vb-elődöntőben a DKKA játékosokkal felálló csapat - videóval

Miután a magyar junior női kézilabda-válogatott hosszabbításban verte Izlandot a világbajnokság negyeddöntőjében, így pénteken este már a fináléért játszik a két DKKA játékossal felálló csapat.

Gallai Péter

Kovács Anikóék hosszabbítás után nyertek Izland ellen

Fotó: Jure Banfi / kolektiff

A magyar együttes a csoportkört nagy fölénnyel nyerte meg, majd a középdöntőben előbb Norvégia, majd Dánia ellen is magabiztosan nyert 31-23-ra, így hibátlan mérleggel várhatta a csütörtöki negyeddöntőt. A dánok elleni találkozón a DKKA két játékosa közül csak Török Fanni volt keretben, de gólt nem szerzett. Ellenben az Izland elleni találkozón mellette már Gajdos Petra is ott volt az együttesben.

MAGYARORSZÁG-IZLAND 34-31 (19-12)

Magyarország: Imre, Zaj (kapusok), Csernyánszki 5, Csíkos 5, Faragó 4, Farkas 5, Gajdos, Gém 1, Kovács 3, Kövér, Panyi, Szabó A. 3, Szabó L., Török 1, Varga 6 (3), Vártok 1. Edző: Szilágyi Zoltán.

Izland: Bjarnasen, Ingadóttir (kapusok), Benediktsdóttir 2, Elíasdóttir 3, Gudmundsdóttir, Jóhannsdóttir 5, H. L. Jónsdóttir, S. S. Jónsdóttir, Oddsdóttir 3, Sigsteinsdóttir 2, Steindórsdóttir 3, Thorbjörnsdóttir, Thorkelsdóttir 6, Traustadóttir, Ágútsdóttir 7 (1), Ásmundsdóttir. Edző: Ágústhór Jóhannsson.

Kiállítások: 12, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 1/1.

Az utanpotlassport.hu beszámolója szerint a második percben félbeszakadt a mérkőzés, mivel áramszünet volt a csarnokban, ami majdnem 30 perces kényszerszünetet okozott. A meccs végül folytatódott, Szilágyi Zoltán együttese pedig magabiztosan játszott, a félidőben 19–12-re vezetett a csapat, majd a második játékrész elején már kilenc góllal, 21–12-re húzott el.

Ezt követően azonban valami megváltozott, fokozatosan csökkent az előny, az izlandiak elkapták a fonalat, a magyar válogatott pedig sokat hibázott mind támadásban, mind védekezésben. Az utolsó percekben hiába védett két ziccert is Imre Szofi, egy gólra felzárkóztak az északiak, és Csernyánszki Liliána rossz passzát követően támadhattak, és hetesből kiegyenlítettek. Következhetett a hosszabbítás.

A kétszer öt perces ráadásban Imre több védést is bemutatott, a csapat pedig támadásban is magára talált, így 34–31-re legyőzte Izlandot, és bejutott a világbajnokság elődöntőjébe. Érdekesség, hogy a 2004-2005-ös korosztály még ifjúságiként szenvedett utoljára vereséget a 2022-es világbajnokságon – az elmúlt két évben csütörtökön járt a legközelebb ahhoz a csapat, hogy megszakadjon a veretlenségi sorozata.

A mérkőzés videós összefoglalója.

A válogatott pénteken este 18 órától Hollandiával játszik a világbajnoki fináléba jutásért. A másik elődöntőben Franciaország és Dánia találkozik egymással.

A magyar válogatott korábbi eredményei: Magyarország-Argentína 39-21 (19-12), Magyarország-Mexikó 54-10 (26-3), Magyarország-Dél-Korea 32-17 (13-9), Magyarország–Norvégia 31-26 (18-11), Magyarország-Dánia 31-23 (15-12).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában