Labdarúgás

2024.06.27. 15:09

Pozíciót erősítene a Mezőfalva csapata a vármegyei élvonalban

A Mezőfalva labdarúgó együttese a 2023/24-es idényben a Fejér vármegyei I. osztályban a 12. helyen végzett. A tavaszi szezon sikeresebb mérkőzései stabilizálták az újonc csapatot a középmezőny végén. A bajnokság után Villám Balázs munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudta tovább vállalni az edzősködést. Az új trénernél, illetve a klubelnöknél érdeklődtünk, miként képzelik a folytatást?

Horváth László

Váradi Tamás lett a mezőfalvi felnőttcsapat új edzője

Fotó: Horváth László

Váradi Tamás lett a mezőfalvi felnőtt csapat új edzője, aki a családi futball pikniken nyilatkozott eddigi pályafutásáról és a tervekről.
– Mezőfalván kezdtem a futballal való ismerkedést négyéves koromban, majd a Dunaferrhez vezetett az út. Egy kis pálhalmai kitérőt követően Mezőfalván az utánpótlásban és a felnőtt csapatban is játszottam. Sajnos egy térdsérülés miatt kétszer kellett műteni, így ez véget vetett az aktív pályafutásnak. Ezután elkezdtem az edzősködést, amit szintén Mezőfalván végeztem. Az U9-es volt az első csapatom. Mellette a kicsikkel, az óvodásokkal is foglalkoztam. Innen kerültem Dunaújvárosba, onnan pedig Dunaföldvárra, ahol hat évig tevékenykedtem. 

Dunaújvárosban az országos kiemelt utánpótlásban voltam az U16, U17, U19-nél. Dunaföldváron az U19-es korosztályt edzettem sokáig, illetve egy évig a vármegyei I. osztályban a felnőtt csapatot. Továbbá most az utolsó félévben az NB III-as csapatnál pályaedzőként dolgoztam.

– Nem ismeretlen tehát az első osztály Váradi Tamás számára?

– A Fejér vármegyei egy bizonyos szempontból az, de a tolnai nem és a felnőtt közeg sem.

– A tizenkettedik helyen álló mezőfalvi csapat mit remélhet az ősztől?

– Nem vagyok az ígérgetés híve. Én igazából szeretnék egy támadóbb felfogású csapatot, kicsit bátrabb játékkal. 

Egyelőre nagyon képlékeny még, hogy milyen keretünk lesz, annak tudatában egyszerűbb lenne célokat meghatározni. 

Van már távozónk, illetve dolgozunk az erősítésen. Egyelőre konkrétumok nélkül nem tudok célokat belőni. Van egy játékfelfogásom, ami a külföldi szemléletre hasonlít. Megpróbálom ezt áthozni. Ennek lényege, hogy szisztematikusan felépített edzésterv szerint dolgozunk majd. Remélem a srácok ebben partnerek lesznek, hisznek benne és akkor meglesz az eredménye. 

A családi pikniken a MEDOSZ SE elnökét Török Zoltánt is megkérdeztük az elmúlt idényről és a folytatásról.

 

Török Zoltán (jobbra) továbbra is mezőfalvi szívvel és lelkesedéssel irányítja elnökként a MEDOSZ SE-t 
Fotó: Horváth László

– A közel két éves, 2022.októberben kezdődött elnökségi időszaka alatt milyen gondolatok, érzelmek csapódtak le?

– Az indulásnál sokan ajánlották a segítségüket, aztán azok kerültek többségbe, akik inkább nem. Ennek ellenére ha nagyon nehézkesen is, de megoldottuk a feladatot.

 Szerencsére a személyi változások nem annyira zavarták a munkát, inkább az anyagi része okozott nagyobb terhet. Az, hogy tizenkettedikek lettünk, nem annyira jó eredmény, azonban az első évben, újonc csapatként elfogadható.

Nem tűztünk ki nagy célokat. Be kell látni, „Kis pénz, kis foci” –, ahogy szokták mondani. Amennyiben nem tudunk hozni erősebb és nagyobb játékosokat, akkor nem érdemes álmodozni.

– A klub mindig szem előtt tartotta, hogy hazai nevelésű játékosok kapjanak szerepet. Ha sok a külsős igazolás, akkor ez a szemlélet borulhat?

– Természetesen a hazait preferáljuk, hiszen jelenleg is hatvan százaléka a keretnek mezőfalvi játékos. Nem nagyon jellemző az osztályban, de azért vannak máshonnan érkezők is. Nem akarunk, illetve nem is tudunk külsősökkel bővíteni.

– Összegezve, nem ment el a kedve a folytatástól?

– Határozottan nem! Kihívás volt, mert nem csináltam még ilyet. Rendbe kellett rakni a TAO-s dolgokat, láthatóan sikerült. Dolgozgatunk. 

A következő idényben szeretnénk egy kicsit előrébb végezni a végelszámolásnál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában