Kézilabda

2024.06.29. 18:37

A DKKA játékosai világbajnoki döntőt játszhatnak vasárnap

Bejutott a junior női kézilabda-világbajnokság döntőjébe a két DKKA játékost soraiban tudó magyar válogatott, miután legyőzte Hollandiát a szkopjei torna pénteki elődöntőjében.

Gallai Péter

A hajrában sikerült nyerni

Fotó: Sasa Pahic Szabo / kolektiff

A Szilágyi Zoltán szövetségi edző vezette csapat a vb-n eddig a szintén hibátlanul menetelő Hollandia együttesével csapott össze az elődöntőben. Az első félidő derekáig a hollandok vezettek, akkor sikerült fordítani 8-7-re. Azonban az ellenfél gyorsan fordított, a félidő hajrája is az övék volt, így 15–12-es előnyből vonulhattak el a szünetre.

A folytatásban a hollandok szerezték az első gólt, így már néggyel vezettek. Szerencsére nem roppant meg a magyar együttes, 16-15-nél egyre zárkóztak fel, ugyan a 44. percre megint hárommal ment az oranje, de a nagyot küzdő lányok az 50. percre fordulva megint kiegyenlítettek Kovács Anikó révén, 21-21. A holland csapat egyre bizonytalanabbá vált, Zaj tovább parádézott a kapuban, erre építve sikerült tovább növelni az előnyt, négy perccel a vége előtt már 25–22 volt az állás. Innen pedig már nem engedte a ki a csapat a kezéből a sikert és a világbajnoki döntőt. 

Fantasztikus érzés mindannyiunknak, hiszen sokáig nem volt közünk a mérkőzéshez, nem találtuk az ellenszert a hollandok játéka ellen.

- Ahogyan hátul feljavultunk, és jött extra kapusteljesítmény, olyan támpontot kaptunk, amiből tudtunk építkezni. Támadásban pedig remek egyéni teljesítményeket hoztak a lányok. 

Büszke vagyok rájuk, bízom benne, hogy a döntőben ugyanilyen elánnal küzdünk majd

 – összegzett a találkozó után Szilágyi Zoltán az utanpotlassport.hu-nak.

HOLLANDIA-MAGYARORSZÁG 24-28 (15-12)
Magyarország: Imre, Zaj (kapusok), Csernyánszki 2, Csíkos 2, Faragó 6, Farkas 1, Gém, Horváth, Kovács 5, Kövér 2, Panyi, Szabó A. 3, Szabó L. 2, Török, Varga 2 (2), Vártok 3. Edző: Szilágyi Zoltán.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 4/2, ill. 2/2.

A mieink egymás után harmadszor játszanak döntőt az U20-as vb-n: 2018-ban aranyérmesek lettek – a 2020-as torna a koronavírus-járvány miatt elmaradt –, 2022-ben ezüstérmesek lettek (mindkétszer Norvégia volt az ellenfél a döntőben).

Ezúttal a dánokat 32-26-ra legyőző francia válogatott lesz az ellenfelél vasárnap este.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában