Remeklés

2024.07.10. 11:00

Poszpischil Luca aranyérmei Rácalmásnak

A legrangosabb hazai utánpótlás akadémiai kajak-kenu versenyen, a Magyar Kupa döntőjében a Rácalmás SE is képviseltette magát. Nem is akárhogy.

Gallai Péter

Poszpischil Luca mindkét távon első lett, ahol indult

Fotó: MKKSZ

A felújított sukorói pálya adott otthont a kétnapos Magyar Kupának. Ide úgy lehetett eljutni, hogy az adott versenyszámokban volt egy meghatározott kvótaszám, ami alapján az első három, négy vagy öt versenyző automatikusan továbbjutott a regionális akadémiai kupákról, valamint azokban kategóriákban, ahol a három legtöbb induló volt plusz kvótákat osztottak ki. Ezekről a regionális megmérettetésekről kvalifikálta magát a Rácalmás SE színeiben Poszpischil Luca. A döntőben az U10-től az U16-os korosztályig rendezték meg a futamokat, az U13 és a gyermek kategóriákban kétezer méteren is rajthoz álltak a legfiatalabbak. Míg az U15-U16-os korosztályúak olimpiai számokban és mixben mérették meg magukat.

A Rácalmás SE végül két aranyéremmel gazdagodott, miután egyetlen indulójuk, Poszpischil Luca kétszer is a dobogó legfelső fokára állhatott. Megnyerte a C-1 serdülő U15 500 méteres távját, továbbá C-2 U15-U16 500-on a csepeli Vágovics Eszterrel sem az előfutamban, sem pedig a döntőben nem akadt legyőzőjük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában