Utánpótlás

2024.07.01. 16:58

Világbajnoki ezüstérmes DKKA játékosok

A döntőig veretlenül menetelő magyar junior női kézilabda-válogatott számára az utolsó lépés nem sikerült, miután vasárnap este kikapott a világbajnoki aranyéremért rendezett összecsapáson a franciáktól.

Gallai Péter

Török Fanni és Gajdos Petra

A soraiban két Dunaújvárosi Kohász játékost, Török Fannit és Gajdos Petrát tudó csapat 2022 után vívhatott ismét az aranyéremért, akkor nem sikerült ezt megszerezni, s most sem, miután nagy csatában nyerni tudtak a franciák, akik első világbajnoki címűket ünnepelhették a korosztályban.

Az elején egyik gárda sem tudott két gólnál többel elszakadni a másiktól, leginkább azért, mert a támadójáték kölcsönösen gyenge volt, s inkább a kemény védekezésben jeleskedtek a felek. Illetve a magyar kapuban Zaj Klára bravúrt bravúrra halmozott. A szünetre egygólos előnnyel pedig a franciák mehettek.

A második félidőt jobban indította a francia alakulat, amely 17–13-ra elhúzott, a 47. percben azonban sikerült az egyenlítés (21–21), sőt vezetett is a magyar válogatott egy találattal, a franciák azonban fordítani tudtak, majd üres kapus gólokkal elléptek 26–24-re, s innen már nem volt visszaút a magyar csapat számára.

A csapat az ifjúsági Eb-győzelem és vb-bronzérem, illetve a junior Eb-siker után junior vb-ezüsttel búcsúzik az utánpótlásévektől.

– Most még egy kicsit csalódottak vagyunk, hiszen ma nem játszottunk jól, minden fronton fölénk nőtt a francia válogatott, 

de néhány nap múlva már biztosan nagyon büszkék leszünk erre az eredményre

 – idézi a magyar szövetség honlapja Szilágyi Zoltánt. Hozzátette, a végjátékban is volt lehetőségük közelebb kerülni az ellenfélhez, de végül többet hibáztak, mint amennyi belefért.  

– Gratulálok a csapatnak és a szakmai stábnak! – mondta  Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. 

– A döntőben nem sikerült a győzelem, de nagyon büszkék lehetünk erre a csapatra és erre a korosztályra, edzőikre, klubedzőikre és egyesületeikre, hiszen négy év alatt négy érmet szereztek a világversenyeken. Kívánom a lányoknak, minél többen legyenek stabil NB I-es játékosok, válogatottak, az ő sikerre vitelük közös felelősségünk, hiszen attól, hogy ezek a lányok holnaptól felnőtt kézilabdázónak számítanak, speciális képzésre, versenyeztetésre szorulnak, annak érdekében, hogy pár éven belül odaérjenek a legjobbak között is a legjobbak közé!

A világbajnokság végeredménye: 1. Franciaország, 2. Magyarország, 3. Hollandia, 4. Dánia, 5. Portugália, 6. Svédország, 7. Izland, 8. Svájc, 9. Németország, 10. Norvégia, 11. Románia, 12. Montenegró, 13. Egyiptom, 14. Dél-Korea, 15. Kína, 16. Észak-Macedónia, 17. Spanyolország, 18. Angola, 19. Brazília, 20. Japán, 21. Argentína, 22. Szerbia, 23. Guinea, 24. Tunézia, 25. Csehország, 26. Tajvan, 27. Irán, 28. Üzbegisztán. 29. Chile, 30. Egyesült Államok, 31. Algéria, 32. Mexikó.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában