Dragon Steel SE

2024.08.30. 10:00

Fényes Eb szereplés és jól sikerült gyermektábor

A 15. EDBF Nemzeti Sárkányhajó Európa-bajnokság Racice-ben rendezték meg, 2024. július 4-7-ig. Az egyesületünket – a rendkívülinek mondható okok miatt – végül egyedül, Varga Béla képviselte, ő azonban kiemelkedő eredményeket ért el Csehországban, majd remek tábort szerveztünk – tájékoztatta szerkesztőségünket Tóth Edit, a Dragon Steel SE elnöke.

Duol.hu

15. EDBF Nemzeti Sárkányhajó Európa-bajnokság

 

Varga Béla, a magyar válogatott tagjaként, figyelemre méltó eredményeket ért el a nemzetközi versenyeken. A „Senior C open” kategóriában, 20-személyes hajóval, 2000 méteren aranyérmet szerzett, míg 500 méteren bronzérmet nyert. Emellett 1000 és 200 méteren a 4. helyen végzett. Ezek az eredmények nemcsak számára, hanem a sárkányhajózás iránt érdeklődők számára is inspirálóak, remélve, hogy a jövőben még több hasonló sikert érhetnek el.

 

Nagy Dunakanyar evezés

Az egyesület többi tagja sem maradt tétlen, hiszen itthon keresték a kihívásokat. Egy hajónyi legénységgel részt vettek a Nagy Dunakanyar Evezésen, ahol Szobról Vácra eveztek. Ez a 30 kilométeres táv nemcsak a sportteljesítményről szólt, hanem a Duna páratlan természeti szépségeinek felfedezéséről is. A túra során fürdőztek a Szentendrei-sziget csúcsán, majd Verőcén az összes indulóval együtt gulyáslevest fogyasztottak el, és a vállalkozó kedvűek egészségügyi állapotukat is felmérhették. A túra kiváló csapatépítési lehetőségnek bizonyult, és a résztvevők mindannyian nagyszerűen érezték magukat.

 

2024-es nyári sárkányhajós tábor

 

Augusztus 5-én kezdetét vette a 2024-es nyári sárkányhajós tábor, immár ötödik alkalommal. A táborban összesen 13 gyermek vett részt, közülük hatan új jelentkezők voltak, míg heten már a saját nevelésű fiatalok közé tartoztak. Négy felnőtt tag segítette az egyhetes sportprogram megvalósítását. Külön öröm volt számukra, hogy két gyermeket is sikerült annyira megnyerni a sárkányhajózásnak, hogy a jövőben is szeretnék folytatni ezt a sportot.

A tábor legnagyobb eredménye az volt, hogy a szeptemberi 20-as Magyar Bajnokságon ennek a programnak köszönhetően, a fiatalokból egy U18-as hajót is tudtak indítani, ezzel biztosítva a DSSE jövő évi kvalifikációját.

 

Az egy hét alatt számos programot szerveztek a gyerekeknek. Már az első napon részt vettek az „Okos snack” programban, ahol megismerkedtek az egészséges táplálkozás alapjaival, majd egy rövid tesztet is kitöltöttek. Ezután a vízi jártassági oktatás következett, ahol a biztonságos vízi közlekedés alapjait sajátították el. A rövid elméleti oktatás után szárazföldön gyakorolták az evezés technikáját, majd a vízen folytatták a tanulást. Az ebéd és egy rövid pihenő után ismét sárkányhajóba szálltak, hogy tovább fejlesszék tudásukat és élvezzék a közös evezés örömét. A tábor nagy lelkesedéssel és vidámsággal indult, és izgalommal várták a következő napok programjait.

 

A hét folyamán „megvizsgálták” a hidat alulnézetből, megmérték a Duna hőfokát, játszadoztak a túlparton, és közben „kicsit” maszatosak is lettek. A tábor tele volt élményekkel, amelyeket a résztvevők biztosan magukkal visznek. A különböző tábori napok mindig új és izgalmas kihívásokat hoztak, ügyes, okos és vidám gyerekek vettek részt, és a támogató csapat is fantasztikus munkát végzett. Az evezés és a vízi jártasság mellett nagy hangsúlyt fektettek az egészséges táplálkozásra, mindezt vidám beszélgetéseken keresztül. A napokat homokvárépítéssel, kavicsdobálással, vízisikló megfigyeléssel, és természetesen rengeteg evezéssel töltötték. Az evezések során nemcsak a technikát, hanem a csapatszellemet, az egymásra figyelést, a ritmust és a taktikát is gyakorolták.

A táborozók tábori pólót és az utolsó napon névre szóló oklevelet kaptak, ezzel zárva a hetet. A szervezők köszönetet mondtak a szülőknek, hogy lehetőséget adtak a gyerekek táboroztatására, és már alig várják, hogy újra találkozzanak a gyerekekkel az edzéseken.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában