Paralimpiai bemutatkozás

2024.08.29. 18:00

Gurisatti Gyula reméli, jól fog elsülni a fegyvere

A megnyitóval szerdán elkezdődött párizsi paralimpia, a magyar csapat tagja a dunaújvárosi sportlövő Gurisatti Gyula, aki ötödik versenyén szerepel, és pénteken délelőtt mutatkozik be első versenyszámában.

Gallai Péter

Gurisatti Gyula pénteken kezdi meg szereplését

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

– Az előző négy olimpián úgy indultam, hogy éremmel szeretnék haztérni, most kicsit próbáltam csavarni az elváráson. 

Csak ki akarok menni, nem foglalkozom ezzel, szeretnék minél jobb lövéseket leadni, aztán meglátjuk mire lesz elég ami bennem van.

- A realitás alapján a tizedik-huszadik hely lehet meg, nem dédelgetek már dobogós esélyeket. Nem mondom, hogy nem jöhet össze, de tisztán látom az erőviszonyokat – nyilatkozta az M4 Sportnak, s egyúttal elárulta, Párizsban edzőtáborozott 16 napig és közben szurkolt lányának, Grétának, aki a vízilabda-válogatottal az olimpián szerepelt.

Fotó: Cél-Tudat SE

Utána két hetet Magyarországon edzett és végezte a finomhangolást. – Mi most nem Párizsban versenyzünk majd, hanem az onnan mintegy 300 kilométerre fekvő Chateauroux lőterén kicsit szerényebb körülmények között egy katonai bázison, de ezzel nem foglalkozunk, csak a lövészettel. 

Az utazás előtt egész nap együtt voltam a lányommal, akivel felelevenítettük a párizsi emlékeket, jól feltöltődtem, remélem, jól fog elsülni.

– mondta mosolyogva Gurisatti Gyula.

Mivel ilyen messze vannak a fővárostól, ezért nem olyan lesz, mint az előző négy, hiszen nem  lehettek ott a megnyitón, vagy nem tudnak elmenni más eseményekre. – Inkább egy világkupához hasonlítanám, ahol csak mi vagyunk – jegyezte meg.

S ha már szóba került Gréta, ő olimpiai történelmi pillanat címmel posztolta azt a közös fotót, melyen édespjával, látható Párizsban. Így írt erről: ”Az olimpiák történetében még soha nem fordult elő, hogy apja és lánya két egymást követő olimpián szerepeljen. Tokióban 120 éves rekordot döntöttünk meg, ezzel pedig most történelmet írtunk. Ma kezdődik a paralimpia, sok sikert kívánok apa és minden magyar sportolónak!”

Gurisatti Gyula három számban áll rajthoz, pénteken délelőtt kezd 10 m légpisztolyban. Utána hétfőn lesz érdekelt a 25 m sportpisztoly vegyes selejtezőben. Jövő szerdán délelőtt pedig az 50 m pisztoly vegyes selejtezője vár rá.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában