Pozsonyi utazás

2024.08.25. 15:00

Olimpiai selejtezőre készülve

Olimpiai selejtezőre készül a magyar jégkorong-válogatott.

Agárdy Csaba

Az olimpiai selejtezőre készülő magyar férfi jégkorong-válogatott szombaton kezdte meg az edzéseket, majd vasárnap 18 órától az ukránok ellen játszott felkészülési mérkőzést a Vasas Jégcentrumban. A csapat jövő kedden utazik el Pozsonyba, ahol csütörtökön rajtol az olimpiai selejtező torna: sorrendben a kazah, a házigazda szlovák és az osztrák együttes lesz az ellenfél.
Majoross Gergely szövetségi kapitány a múlt héten kihirdetett bő kerete néhány helyen változott: Hári János és Stipsicz Bence nem tud játszani, és csatlakozni a társakhoz, behívót kapott viszont a tizenhat éves Szongoth Domán. A fiatal csatár Újpesten nevelkedett, tavaly nyáron igazolt Finnországba, ahol a KooKoo U16-os és U18-as együttesében szerepelt, előbbiben húzóember volt 33 mérkőzésen 76 ponttal, de az ifjúságiak között is megállta a helyét 18 mérkőzésen 17 pontot gyűjtve. Részt vett az U18-as válogatottal az áprilisi világbajnokságon, majd már az U20-asokkal szerepelt a múlt heti karlstadi tornán is, ahol kétszer is eredményes volt. 
Nyáron 2+1 éves profi szerződést kötött a KooKoo-val – olvashatjuk a szövetség honlapján.
A dunaújvárosi Horváth Alex és Horváth Bence mellett ő a harmadik újonc a mostani keretben.
A selejtező programja. Augusztus 29.: 14.00 Kazahsztán – Magyarország, 18.00 Szlovákia – Ausztria. Augusztus 30.: 14.00 Kazahsztán – Ausztria, 18.00 Magyarország – Szlovákia. Szeptember 1.: 14.00 Ausztria – Magyarország, 18.00 Szlovákia – Kazahsztán. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában