Kimaradt helyzetek

2024.09.01. 20:04

A DFC döntetlennel zárta az első bajnoki meccsét

A Fejér vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójában idegenben lépett pályára szombaton a Dunaújváros FC együttese. A vendégek több nagy helyzetet is kihagytak a találkozón, ami gól nélküli döntetlennel zárult.

Gallai Péter

A DFC az NB III-as Karcagot fogadja

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Betegség miatt hiányzott a DFC kezdő tizenegyéből Hegedűs Kelemen, míg Godslove az előző bajnokságban történt kiállítását követő eltiltása miatt nem léphetett pályára. 

Dunaújvárosi fölénnyel indult a mérkőzés, már az ellenfél térfelén letámadták az ellenfelüket. Ennek eredményeként már a harmadik percben megszerezhették volna a vezetést. Egy gyors kényszerítőt követően Tóth Ákos egyedül vezethette kapura a labdát, de a hazaiak hálóőrét találta telibe. 

Tóth Ákos talpcsonttörése

A folytatásban is a vendégek irányították a játékot, a hazaiak elsősorban a gyors ellentámadásokra építettek. A játékrész hajrájában Tóth Ákost sérülés miatt le kellett cserélni. A mérkőzést követő diagnózis szerint fáradásos talpcsonttörést szenvedett. 

A fordulást követően valamivel bátrabban játszottak a házigazdák, de a játékrész közepén két nagy lehetőség is adódott az újvárosiak előtt. Bata Kristóf egyéni játékot követően találhatott volna a hálóba, de lövése elakadt a kapus lábában. Nem sokkal később Király Bence életerős lövését hárította hatalmas bravúrral Palásthy. A hajrában a hazaiak csatára, Victor a sípszót követően a vendég kispadhoz lőtte a labdát, de az addig is igen indiszponáltan bíráskodó, Pest vármegyéből érkező játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra.

Tóvill-Kápolnásnyék – Dunaújváros FC 0–0

Tóvill-Kápolnásnyék: Palásthy – Kharboutli, Czottner, Őz, Lipóth (Rózsa a 67. p.), Király Á., Imrefi (Nagy E. a 79. p.), Kiss Á., Zsigmond, Varga J. (Pigler a 61. p.), Victor. Vezetőedző: Höltzl Richárd.

Dunaújváros FC: Bolla – Kiss B., Horváth M., Ferenczy, Király B., Vagyóczki, Tapiska, Gál B., Bata, Tóth Á. (Sárosi a 41. p. helyette Káveczki a 84. p.), Szepessy R. Vezetőedző: Gróf András.

Gróf András: – A kis méretű pálya miatt eléggé behatároltak voltak a lehetőségeink, de a több nagy helyzetünkből egyet legalább értékesíteni kellett volna. 

A hozzáállással nem volt probléma, de akadtak gyengébb egyéni produkciók. Addig azonban, amíg a csapat felét tizenkilenc éves játékosok alkotják, nem lehet végig kiegyensúlyozott teljesítményt elvárni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában