Kézilabda

2024.09.05. 08:00

A DKKA utánpótlása túl a főpróbán, a Győr ellen kezdik a bajnokságot

A DKKA U20-as és U18-as, I. osztályú együttesei lejátszották utolsó felkészülési mérkőzéseiket, hogy csütörtökön Győrben megkezdjék az új bajnoki szezonjukat.

Gallai Péter

A siófoki tornán az U20-as csapatból Egejuru Euniké Sára lett a gólkirálynő

Fotó: Laczkó Izabella

Az idősebbek zárásaként Siófokon szerepeltek a hétvégén az XIII. Instromet Kupán, amelyen hat együttes vett részt, köztük a Kohász. A dunaújvárosiak a csoportküzdelmek során legyőzték a Fradit és a Kozármislenyt, így elsőként végeztek. A döntőt a másik csoportban szintén első Nemesvámossal játszottak, akiktől végül egy góllal, 26–25-re kikapott az új edző, Sipeki Levente alakulata. 

A DKKA egyéni elismerést is elhozott a tornáról, Egejuru Euniké Sára lett a gólkirálynő.

– Azt gondolom a nap legjobb teljesítményét raktuk le az asztalra a fináléban, ugyanakkor döntő szituációkban, amikor meg lehetett volna törni az ellenfelet, sorra rossz döntéseket hoztunk, így végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A végjátékban az döntött ki hibázik kevesebbet, bár támadtunk a döntetlen állásért, de sajnos nem sikerült egalizálni. 

Mindezek ellenére pozitívan értékelem a tornát, hiszen fejlődtünk ismét, és ez a legfontosabb

– idézte Sipeki Leventét a klub honlapja. 

U18-asok, Virág Roland együttese szintén Siófokon zárta a nyári munkát két találkozóval. A lányok kétszer játszottak a hazaiakkal, mindkétszer kiütéses sikert arattak.

– A nagy különbséű győzelmek ellenére bizonyos helyzetekben élesednie kell a csapatnak ahhoz, hogy a céljainkat el tudjuk érni. 

Gratulálok a „katonáimnak”, rengeteget dolgoztak az elmúlt egy hónap során, és szépen látszik a fejlődés is

– mondta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában