Mindenkinek köszöni

2024.09.12. 20:00

Gurisatti becsülettel felkészült, küzdött és harcolt

Ünnepélyesen fogadták a párizsi paralimpia magyar küldöttségét, köztük a dunaújvárosi sportlövőt, Gurisatti Gyulát.

Gallai Péter

Gurisatti Gyula és Schmidt Ádám államtitkár kézfogása a csapat ünnepélyes fogadásán

Forrás: Schmidt Ádám Facebook-oldala

– Valódi példaképek vagytok mindannyiunk számára – mondta hétfőn a párizsi paralimpián 15 érmet nyert magyar küldöttség ünnepélyes fogadásán Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem dr. Koltai Jenő Sportközpontját megtöltötték a családtagok, barátok, szurkolók, akik nagy tapssal fogadták a párizsi paralimpián 13 sportág 68 versenyszámában szerepelt 39 magyar sportolót, köztük a dunaújvárosi Gurisatti Gyulát, akik 15 éremmel – öt arannyal, hat ezüsttel és négy bronzzal – tértek haza.

Közös fotó Gurisatti Gyulával
Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton

A mai napnak nincs más feladata, minthogy gratuláljak és köszönetet mondjak nektek

 mondta Schmidt az MTI tudósításában, majd felidézte, részt vett a paralimpikonok eskütételén is, majd köszönetet mondott a versenyzőket felkészítő szakembereknek, családtagoknak és hozzátartozóknak is, akik a hétköznapokon segítik a sportolókat. Kiemelte, hogy az éremtáblázaton elfoglalt 26. hely önmagáért beszél. 

– Valódi példaképek vagytok mindannyiunk számára – hangoztatta az államtitkár.

A mindennapok hősei vagytok, olyan körülmények között készültök, amit mi el sem tudunk képzelni

 – hangoztatta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

– A magyar parasport aranykora folytatódott, sőt fényesebb lett – emelte ki Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, majd arról beszélt, a magyar nemzet megbecsüli a paralimpikonokat, és megköszönte a kormány és a szponzorok segítségét, a felkészüléshez nyújtott anyagi támogatást.

A fogadáson jelent volt Gurisatti Gyula is, aki ötödik versenyén szerepelt. Ő közösségi oldalán így írt.

- Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki nekem szurkolt. 

A kvóta megszerzése is már szinte a csodával határos volt számomra! Vannak sportolók, akiknek még egy olimpiai részvétel is rendkívüli nagy teljesítmény. Én szerencsés vagyok hiszen a párizsi az 5. volt. 58 évesen a realitás nem az érem megszerzése volt. 

- Az eddigi 20 éves paralövő-pályafutásom alatt szereztem Eb-bronzot, vb-n 5., paralimpián 12. lettem. Nyertem világkupát, vezettem a világranglistát. Rengeteget fejlődött a lövészet, sok fiatal mozgáskorlátozott kezdte el ezt a kivételes sportot. Az egyik ilyen Rescsik Csabi, aki kivételes tehetség, úgy 8-10 paralimpiai indulást jósolok neki, hisz’ még csak 20 éves. A pisztolyosok között is rengeteg fiatal tehetség van. A realitás számomra a 20. körüli helyezések voltak. 

Becsülettel felkészültem, küzdöttem, harcoltam, ahogy csak tudtam! Itt most ez erre volt elég! Köszönöm a családomnak, feleségemnek, gyerekeimnek, akik mindig mellettem voltak jóban, rosszban!

- Köszönöm mindenkinek, aki támogatott, hogy kijussak Párizsba, köszönöm mindenkinek, aki biztatott és buzdított a paralimpiai jó szereplésre, hálás vagyok nektek!”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában